>
Sorin Ilieş este cuţitul de aur din echipa lui Sorin Bontea din acest sezon de la Chefi la cuţite. Este din Braşov, are 32 de ani, şi i-a impresionat pe Chefi cu un preparat de lux, Tournedo Rossini, pe care îl prepară des la restaurantul din oraşul natal, unde lucrează de peste 4 ani.
A ajuns la Chefi la cuţite la insistenţele familiei, soţia şi fiica sa sunt cele două mari susţinătoare ale sale. „Ideea nu a fost a mea, a fost a soţiei. Ea are foarte mare încredere în mine. La fel şi fiica mea, chit că ea nu prea ştie cu ce se mănâncă.
Sper să nu dezamăgesc. Nu sunt obişnuit cu camerele, încerc să depăşesc acest trac. Emoţiile trec atunci când am cuţitul în mână”, a povestit Ilieş la testimonialele emisiunii Chefi la cuţite.
Ilieş a fost elev al Şcolii Generale nr 27 din Braşov, după care a studiat Management la Spiru Haret, facultate pe care a absolvit-o în 2011.
Lucrează încă de la vârsta de 17 ani şi primul job l-a avut la afacerea familiei sale, un restaurant mic din Braşov. A fost plecat şi în străinătate pentru a lucra, în Germania, dar dorul de familie l-a făcut să revină în ţară şi să nu mai vrea să plece vreodată de acasă.
Nume complet: Ilieş Sorin
Data naşterii: 1990
Locul naşterii: Braşov, România
Parteneră: Cristina Elena Ilieş
Mai ales că s-a angajat în centrul istoric al Braşovului, la un restaurant cu tente de fine dinning, unde are un salariu lunar de aproximativ 5000 de lei:
„Sunt bucătar de 11 ani, prima dată am început la 17 ani, ca barman ospătar la o mică afacere, pe care o avea familia mea. De 4 ani şi jumătate lucrez la un restaurant bun, din Braşov”, a mai spus Ilieş.
„E foarte gustos, sosul genial. Foarte, foarte bun. Felicitări”, a spus Sorin Bontea. Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea i-au oferit amândoi câte un cuţit de aur, dar Sorin Ilieş l-a ales pe Sorin Bontea.