Ionuț Nițulescu Emisiuni TV 29.12.2022 16:41

Sorin Bontea CV. Ce studii are, când s-a născut, unde a mai lucrat până să devină vedetă

Sorin Bontea CV. Ce studii are, când s-a născut, unde a mai lucrat până să devină vedetă

Sorin Bontea este unul dintre cei trei jurați ai show-ului culinar „Chefi la cuțite” difuzat de Antena 1, dar și câștigătorul Asia Express 3, provocare pe care a acceptat-o împreună cu Răzvan Fodor.

Chef Sorin Bontea s-a născut în București în anul 1970 și a descoperit bucătăria încă de când era un copil. A lucrat pe vase de croazieră și în diverse restaurant din București înainte să devină vedetă.

Chef Sorin Bontea – Carieră

Dragostea pentru gătit vine de la mama sa care a fost bucătăreasă la o grădiniță din București, iar el era cel care o ajuta la preparatul mâncărurilor când aceasta gătea acasă. A descoperit adevărata bucătărie ceva mai târzium la 16 ani, în anul 1986, când s-a angajat ajutor de bucătar la un restaurant din centrul Capitalei, Minion, unde făcea unul dintre cele mai grele lucruri din domeniu: curăța cartofi și ceapă.

Sorin Bontea, la Masterchef
Sorin Bontea, la Masterchef

Citește și: Casting Chefi la Cuțite: cum te înscrii la cea mai urmărită emisiune de la Antena 1

A lucrat apoi într-un alt restaurant după care a revenit la Minion unde gătea în stil franțuzesc. A schimbat preparatele franțuzești cu preparate cu specific chinezesc într-un hotel cunoscut din Capitală, iar în 1998 a început sa lucreze pe vase de croazieră, unde a stat aproape 9 ani. A gătit pentru persoane celebre precum Van Damme, Nicolas Cage sau pentru echipe de fotbal – Manchester, Liverpool.

Debutul în televiziune

Intrarea în televiziune a fost o întâmplare pentru Sorin Bontea. Lucra la un restaurant din Capitală pe vremea când i s-a propus un casting care i-a schimbat viața. Știa șă gătească, dar nu știa nimic despre un platou de televiziune. A câștigat castingul, iar apoi a debutat în anul 2012 în prima emisiune gastronomică din România, Masterchef. Patru ani mai târziu a acceptat o altă provocare, alături de Chef Cătălin Scărlătescu și Chef Florin Dumitrescu, emisiunea „Chefi la cuţite”.

Sorin Bontea, jurat la Asia Express
Sorin Bontea, jurat la Asia Express

Pe lângă televiziune, chef Sorin Bontea a mai fost implicat într-un proiect de suflet. A realizat un ghid cu aproape 40 de reţete create special pentru persoanele diagnosticate cu gută.

Totodată, Sorin Bontea a cucerit inimile multor români odată cu participarea la Asia Express, sezonul 3, alături de „fiul lui”, așa cum l-a numit pe Răzvan Fodor, ei fiind și câștigătorii ediției.

Răzvan Fodor și Sorin Bontea, la Asia Express
Răzvan Fodor și Sorin Bontea, la Asia Express

Chef Sorin Bontea – Familie

Chef Bontea este căsătorit de 26 de ani. A cunoscut-o pe soția lui în anul 1989 și s-au căsătorit în anul 1994. Au împreună doi copii – Miruna și Iulian.

„Ne-am cunoscut la o petrecere, într-un grup de prieteni, iar eu am fost cel care a făcut primul pas. La prima întâlnire ţin minte că i-am dat un trandafir roşu şi de atunci îi dăruiesc mereu trandafiri roşii, îi plac foarte mult. Apoi i-am gătit mâncare chinezească”, a spus Sorin Bontea.

Miruna are 18 ani și visează să ajungă un cofetar de succes, ea fiind persoana din familie care se ocupă de deserturi, iar Iulian, fratele mai mare, face box și e pasionat de karting.

Copiii lui Sorin Bontea
Copiii lui Sorin Bontea