Gabriela Dinu Vedete 02.11.2022 18:40

Sorana Cîrstea: CV, vârstă, biografie, iubiţi, avere

Sorana Cîrstea: CV, vârstă, biografie, iubiţi, avere

Sorana Cîrstea este o jucătoare de tenis din România, născută pe 7 aprilie 1990 la Bucureşti. Cea mai bună clasare a sportivei, la simplu, a fost pe locul 21 WTA, pe data de 12 august 2013. La dublu, a ajuns până pe locul 35, pe 9 martie 2009.

Cele mai bune turnee pentru ea, de-a lungul carierei, au fost French Open din 2009, când a ajuns până în sferturile de finală ale competiţiei, şi Rogers Cup, când a ajuns până în ultimul act al competiţiei, în 2013.

Sorana Cîrstea: performanţe în tenis şi CV

A bătut jucătoare de renume, din top 10 mondial, precum Anna Chakvetadze, Sara Errani, Jelena Janković, Angelique Kerber, Petra Kvitová, Li Na, Karolína Plíšková, Francesca Schiavone, Sam Stosur, Caroline Wozniacki, Vera Zvonareva, Johanna Konta și chiar Venus Williams.

I se spune Sori, iar numele său complet este Cîrstea Simona Mihaela, este dreptace şi loveşte reverul cu ambele mâini. Antrenorul său este Adrian Cruciat, iar până acum, a strâns din tenis suma de 7.225.481 de dolari. Nu este în cele mai bune relaţii cu Simona Halep, de altfel cele două mari sportive din România, nu au vrut niciodată să vorbească despre ceea ce a cauzat prăpastia dintre ele. Un lucru este, însă, clar. se evită cu orice ocazie.

Date Biografice Sorana Cîrstea: înălțime, greutate

Nume complet: Cîrstea Simona Mihaela
Data naşterii: 7 aprilie 1990
Locul naşterii: Bucureşti, România
Partener: a fost logodită cu Ion Ion Ţiriac
Înălţime: 1,77 m
Greutate: 60 kg

Totuşi, după ce Simona Halep a fost prinsă dopată, Sorana Cîrstea şi-a arătat susţinerea faţă de ea printr-un mesaj public.

Sorana Cîrstea a fost logodită până recent cu Ion Ion Ţiriac. Cei doi s-au iubit în mare secret, după ce fiul lui Ţiriac senior a divorţat de Ileana Lazariuc, însă la scurt timp după ce şi-au oficializat relaţia, între ei s-a produs o ruptură şi, în prezent, au pus relaţia pe pauză.

Înainte să se îndrăgostească de Ion Ion Ţiriac, Sorana Cîrstea s-a iubit cu Santiago Giraldo, jucător de tenis celebru în circuitul ATP. Cei doi au avut o relaţie de peste trei ani, iar în 2017 şi-au spus adio.