Gabriela Dinu Retete 30.05.2022 11:34

Secretul dulceței de ardei. Ce soi de ardei e bine să pui în această rețetă

Secretul dulceței de ardei. Ce soi de ardei e bine să pui în această rețetă

Dulceaţa de ardei iute se poate face acasă foarte simplu şi uşor, din ardei iute roşu, plus ardei capia.

Pentru a face această reţetă vei avea nevoie de un kilogram de ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tăiat, un kilogram de ardei capia, pe care l-ai tăiat în cubuleţe, un kilogram de ardei gogoşari, care au fost şi ei tăiaţi cubuleţe, un litru de oţet de 9 grade şi un kilogram de zahăr.

Cum se face dulceaţa de ardei iute?

Se curăţă ardeii de seminţe, se taie, apoi se amestecă într-o cratiţă oţetul şi zahăr şi se ţin la fiert pentru 30 de minute. Adăugă, apoi ardeiul şi ţine la foc mic pentru o oră.

După ce a ajuns la conistenţa dorită, opriţi focul şi puteţi aşeza dulceaţa în borcane, pe care le puteţi înveli cu o pătură şi lăsaţi din nou la răcit.

O puteţi consuma apoi în diverse reţete, în combinaţia cu carnea, fripturile sau tocăniţele. Un secret al gospodinelor este acela că ele întotdeauna curăţă ardeii iuţi folosind mănuşile chirurgicale.

De ce este bine să consumaţi ardei iute în cantităţi moderate?

Specialiştii spun că ardeiul iute îţi stimulează imunitatea şi revine ulcerul gastric, îmbunătăţeşte memoria şi elimină oboseala. Totodată este bun pentru pierderea ăn greutate şi vindecă infecţiile gingiilor.

Citeşte şi:

Cum se pune Dulceața de Gutui la borcan. Tips & Tricks și rețete pe alese
Rețetă de dulceață de soc. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie

Medicii spun că dulceaţa de ardei iute consumată ocazional, cât şi ardeiul fresh, consumat proaspăt, au posibilitatea de a preveni cancerului. Totuşi, aceştia trag un semnal de alarmă, căci nu este bine să fie consumat mult prea des. Au fost semnalate cazuri ale persoanelor care şi-au făcut un obicei din a consuma ardeiul iute zilnic şi au ajuns să facă atac de cord, accident vascular cerebral ori embolie pulmonară.