Gabriela Dinu Știri 14.12.2021 15:28

Se poate sau nu achita benzina sau motorina cu tichetele de vacanță

Se poate sau nu achita benzina sau motorina cu tichetele de vacanță

Guvernul a început să ofere din nou tichete de vacanţă şi bugetarii se întreabă dacă îşi vor putea plăti şi drumul atunci când merg într-o vacanţă.

Se poate achita benzina sau motorina cu vouchere de vacanţă? Aceasta este întrebarea pe care şi-o pun acum angajaţii de la stat.

Ce poţi plăti cu voucherele de vacanţă? Aveţi gratuit şi combustibilul?

Ministerul Economiei a oferit detalii despre modul în care tichetele de vacanţă se pot folosi în 2022. Beneficiarul unui tichet de vacanţă odată ce primeşte un astfel de voucher îl poate utiliza doar în contextul vacanţei în care va pleca. Acesta îşi poate angaja o agenţie de turism, care să îi faciliteze rezervarea vacanţei, cazare şi mâncare.

Din păcate, pentru ei, însă, aceste vouchere nu sunt permise şi pentru achiziţionarea carburantului de niciun fel, nici benzină şi nici motorină.

Astfel, dacă sunteţi bugetar şi vă planificaţi vacanţa pentru sărbătorile de iarnă sau anul care urmează trebuie să ţineţi cont de faptul că pentru cheltuilelile legate de transport nu puteţi folosi şi tichete de vacanţă.

Înainte de a pleca într-o vacanţă verificaţi dacă unitatea hotelieră în care doriţi să vă cazaţi accepta plata prin intermediul tichetelor, pentru că nu toate agreează şi această formă de plată.

Citeşte şi:

Câți bani poți scoate într-o singură zi de la bancomatele ING, BCR, Banca Transilvania sau BRD
Cum se scrie corect gramatical: nicio legat sau nici o dezlegat

Pentru cei care nu ştiu deja, tichetele de vacanţă pot fi utilizate doar de către beneficiari, nu se pot înstrăina niciunei alte persoane, fiind pasibili de amenzi drastice în cazul în care sunt descoperite astfel de fraude, şi includ următoarele gratuităţi:

  • cazare oriunde pe teritoriul României;
  • servicii care includ masa;
  • transport cu avion sau autocar în cazul curselor interne;
  • tratamente în staţiunile balneo-climatice;
  • servicii suplimentare incluse în biletele deja achiziţionate, precum sunt pachetele oferite de hoteluri: excursii, tur turistic prezentat de ghid, acces la piscine şi spa etc.