Gabriela Dinu Știri 13.12.2021 21:13

Câți bani poți scoate într-o singură zi de la bancomatele ING, BCR, Banca Transilvania sau BRD

Câți bani poți scoate într-o singură zi de la bancomatele ING, BCR, Banca Transilvania sau BRD

Fiecare bancă din România are o limită impusă de retragere a banilor de la bancomat, într-o zi. Astfel, indiferent de banca la care ai cardul, fie că e ING, Banca Transilvania, BCR sau BRD nu poţi scoate foarte mulţi bani de la atm într-o singură zi.

Această practică are loc pentru a evita eventualele fraude bancare, dar şi pentru a menţine nivelul scurgerilor de bani din băncile româneşti.

Ce limită de retragere au bancomatele de la ING, BT, BRD sau BCR?

La BCR (Banca Comercială Română) limita de retragere a banilor cash este de 3.000 de lei şi de maxmimum 10 tranzacţii pentru cei care au carduri Maestro sau Visa Clasic. În cazul în care un client BCR îşi doreşte să retragă o sumă mai mare de atât, poate depune o cerere la bancă şi va putea retrage până la 15.000 de lei într-o zi.

La BRD, limita este ceva mai mare şi clienţii acestei bîci pot retrage până la 7.000 de lei din bancomat într-o singură zi. Şi numărul tranzacţiilor este limitat, aceştia putând face într-o zi până la maximum 10 astfel de operaţiuni. În cazul CEC Bank, limita este de 3.500 de lei, iar cei de la BT pot scoate până la 9.000 de lei zilnic.

Cei de la ING oferă posibilitatea de a retrage cei mai mulţi bani într-o zi de la un bancomat care aparţine acestei bănci. Astfel, dacă eşti client al ING, poţi scoate până la 10.000 de lei într-o zi. Totuşi, mai există şi o altă limită, care spune că poţi retrage suma de maximum 20.000 de lei, în decursul a patru zile calendaristice.

Citeşte şi:

Cum se scrie corect gramatical: nicio legat sau nici o dezlegat
Care este procesul prin care orice român se poate debranșa de la Radet

Limitele se pot modifica în timp şi cei de la ING au anunţat că în prezent lucrează la o modalitate prin care să le vină în sprijin clienţilor care îşi doresc să retragă mai mulţi bani într-o zi.