Ionuț Nițulescu Știri 27.12.2022 20:20

Scandal cât casa la Cavaleria. George Buhnici este acuzat de un fost angajat. S-au scos cuțitele pe Youtube: ”George, tu ai idee cum trăiește cineva cu 1000 de lei în București?”

Scandal cât casa la Cavaleria. George Buhnici este acuzat de un fost angajat. S-au scos cuțitele pe Youtube: ”George, tu ai idee cum trăiește cineva cu 1000 de lei în București?”

Este scandal pe YouTube, Alexandru Ciobanu, content creator la cavaleria.ro, a dezvăluit de ce a plecat de la revista digitală deținută de George Buhnici, într-un videoclip pe YouTube. În scurt timp, clipul video s-a viralizat și peste 100.000 de oameni au văzut cum fostul angajat al Prot TV și tânărul Alexandru Ciobanu au început să-și arunce replici acide în stânga și în dreapta.

Totul a pornit de la o întrebarea unui internaut: „Ți-a tras țeapă Buhnici sau Cavaleria?”. Vloggerul a dezvăluit că a preferat să țină pentru el motivele pentru care a luat această decizie, însă în discuție a intervenit chiar George Buhnici, care a lăsat un comentariu: „Am întrebat și noi același lucru”. Cert este că această ceartă dintre cei doi a pornit, inevitabil de la bani, așa cum se întâmplă de obicei în lumea afacerilor.

De la ce a pornit scandalul la Cavaleria

Acesta a fost momentul care l-a făcut pe Alexandru Ciobanu să vorbească. Înainte de toate, acesta a precizat că nu își dorește nicicum să arunce cu noroi în Cavaleria, dar și că este singurul clip al său pe tema asta. Vloggerul a dezvăluit că a ajuns să facă parte din echipa cavaleria.ro, în urma unei conferințe de streaming, unde existau mai mulți creatori de conțint. Participanții aveau ocazia să se înscrie ca ucenici în echipa unuia dintre content creator.

„M-am înscris în echipa lui George. Mi se pare un om de succes, mi se pare un om de la care ai să înveți. Un om special și exact pentru ce voiam eu să fac. Îmi doream foarte mult să fiu ales pentru programul de mentorat”, a povestit acesta în vlog.

Citește și: Care sunt cele mai urmărite canale de Youtube din lume

A fost ales la cavaleria.ro, unde a început ca „ucenic” și unde mai apoi i s-a propus să rămână. Alexandru a vorbit despre perioada petrecută la site-ul lui George Buhnici, despre ce a învățat aici, dar și despre aspectele mai puțin plăcute. Într-un final, a dezvăluit și motivul real al plecării sale. Se pare că partea financiară l-a determinat să ia această decizie, dar și faptul că i s-a atras atenția de nemumărate ori. L-a nemulțumit și faptul că nu poate să-și spună părerea în privința anumitor lucruri.

Reacții după vlogul lui Alex Ciobanu

George Buhnici a intervenit și el în scandal, cu un comentariu la vlogul lui Alexandru:

„Oricine vede acest clip ar trebui să știe că așa arată încălcarea unei promisiuni și a unor principii de bază în creație, indiferent că ești jurnalist sau vlogger. E o încălcare a respectului față de foști colegi și mentori, oameni care ți-au întins o mână sau mai multe mâini când nici lor nu le era ușor. Nu așa se crește un canal cu câteva mii de subscriberi în câteva zile. Nu așa se fac primele tale zeci de mii de vizualizări. Meseria se fură, dar cu credibilitatea noastră ce ai? Nu ai niciun drept moral să vorbești despre noi așa. Nici de bine, nici de rău. Știi că nu ne spălăm niciodată rufele în public. Ce rost are să dai like și heart jignirilor la adresa noastră? De ce validezi minciuni? Spui că pleci de la comentariul meu? De ce nu pleci de la primul comentariu pe care mi l-ai șters? De ce nu răspunzi acolo și mă provoci cu un video dedicat? Vrei can-can și să răspund eventual pe platforma mea ca să începem un fight? Eventual cu distrack să avem și soundtrack? Mă crezi copil? Nu am făcut-o pentru oameni care mi-au făcut lucruri mai rele ca tine și nu voi începe cu tine. Nu îți voi face nici rău nici bine pe platformele mele. Îți scriu aici pentru ultima dată pentru că fac apel la rămășița aia de bun simț de acasă”, este o parte din comentariul pe care l-a lăsat la vlogul acestuia de pe YouYube.

George Buhnici a încheiat în 2019 colabrarea cu PRO TV, după 15 ani. Emisiunea iLikeIT pe care a prezentat-o timp de opt ani continuă într-un alt format și un alt prezentator, în timp ce Buhnici s-a axat pe mediul online. Deține site-ul cavaleria.ro, o revistă digitală dedicată unui public masculin, dar şi hub pentru creatorii de conţinutm dar și casebune.ro.