Ionuț Nițulescu Știri 27.12.2022 05:21

Care sunt cele mai urmărite canale de Youtube din lume

Care sunt cele mai urmărite canale de Youtube din lume

YouTube-ul, fie că ne place sau nu, face parte din viața noastră de zi cu zi. Pentru unii o modalitate de a petrece timpul liber, pentru alții un loc de muncă. Iar câștigurile pot fi cu adevărat fabuloase. Mulți dintre cei care au creat conținut original au dat lovitura în acest domeniu.

Creat în 2005 de către Chad Hurley, Steve Chen și Jawed Karim drept o platformă de audio-video, și achiziționat un an mai târziu de Google cu 1.65 miliarde de dolari , YouTube-ul a devenit a doua cea mai folosită sursă de informare din lume.

Conținutul video, viitorul rețelelor de socializare

De altfel, video-ul a devenit una dintre cele mai atractive forme de conținut, acesta fiind considerat viitorul rețelelor de socializare. Prognozele arată câ până în 2022, videoclipul va reprezenta peste 80% din conținutul online. Așa se explică și creșterea explozivă a Tik Tok-ului.

Revenind la YouTube, platforma a ajuns în 2020 la mai mult de două miliarde de utilizatori. Au apărut și multe reclame, iar odată cu ele și soluția: YouTube Premium.

Așa arăta YouTube-ul la început
Așa arăta YouTube-ul la început

YouTube este al doilea cel mai accesat site din lume și al doilea cel mai folosit motor de căutare. Primul este, evident, Google. Iar aici găsești absolut orice, de la muzică, sfaturi, știri sau review-uri la jocuri online. Iar asta se traduce prin notorietate și câștiguri de milioane de dolari pentru creatorii de conținut.

Citește și: Cine este, de fapt, cel mai urmărit vlogger din România. Surpriză! Nu e nici Selly, nici Dorian Popa

Care sunt cele mai urmărite canale de YouTube

Iată care sunt cele mai urmărite canale de YouTube, potrivit Social Blade, un site care urmărește statisticile și analizele din social media:

5. 5-Minute Crafts – 68.6M subscriberi
4. SET India – 84.3M subscriberi
3. Cocomelon – Nursery Rhymes – 94.8M subscriberi
2. PewDiePie – 107M subscriberi
1. T-Series – 155M

T-Series este canalul de YouTube al celei mai mari case muzicale din India. A apărut în 2006, însă a început să posteze abia la sfârșitul anului 2010. A reușit repede să doboare toate recordurile și să devină cel mai urmărit canal de YouTube din lume. Tocmai succesul rapid a dat naștere și unor acuzații dure la adresa celor de la T-Series. Mai exact, au fost acuzați că au folosit abonați falși și vizualizări artificiale.

După cum ați bănui, și câștigurile lor sunt uriașe. Conform aceleiași surse, T-Series are un venit estimat lunar cuprins între 1 milion și 16 milioane de dolari.

PewDiePie, pe numele său real Felix Kjellberg, poate fi considerat cel mai popular om de pe YouTube. A început cu videoclipuri de gaming în 2010, însă în timp și-a actualizat conținutul, , realizând videoclipuri virale (Meme Review, LWIAY și Pew News). Câștigurile lui din YouTube sunt estimate undeva între 53.000 și 865.000 de dolari.