Gabriela Dinu Știri 17.11.2022 17:05

Sărbători 2022. Când se aprind luminițele de Crăciun în București

Sărbători 2022. Când se aprind luminițele de Crăciun în București

Bucureştiul se pregăteşte de sărbătoare. După ce în 2020 pandemia de coronavirus le-a pus beţe în roate organizatorilor, în 2021 Capitala va avea din nou parte de un târg de Crăciun şi luminiţele se vor aprinde odată cu deschiderea acestuia.

Bucharest Christmas Market se numeşte târgul din 2021 şi nu va mai avea loc la fel ca în anii precedenţi în Piaţa Constituţiei, ci în Piaţa Universităţii.

Luminiţele de Crăciun din Bucureşti, gata de aprins

Oficialii Capitalei îşi doresc să evite răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus aşa că accesul la târg se va face doar pe baza unui certificat verde, care să ateste că persoana care va participa fie este vaccinată, fie a fost infectată cu noul coronavirus.

Târgul de Crăciun din Piaţa Universităţii se va deschide pe data de 26 noiembrie 2021 şi tot atunci vor fi aprinse şi luminţele de sărbătoare care au fost instalate în tot Bucureştiul.

La Târgul din Bucureşti pot merge persoanele care au certificat verde, oricând în intervalul 10:00 – 21:00. După cum au anunţat organizatorii, acesta va avea loc după cum urmează:

„Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează între 26 noiembrie – 26 decembrie 2021, în Piața Universității evenimentul dedicat sărbătorilor de iarnă – Bucharest Christmas Market. Persoanele care doresc să se înscrie ca expozanți la cea de-a XIV-a ediție a Bucharest Christmas Market pot consulta regulamentul disponibil aici.

Citeşte şi:

Când se deschide Târgul de Crăciun 2021 în București. Se va intra doar cu certificat verde
Câte zile libere vor avea românii de Crăciun și Revelion în 2021 si 2022

Având în vedere spațiul limitat de desfășurare a evenimentului și ținând seama de numărul redus de spații de expunere pe care Organizatorul le poate amplasa în această locație, Comisia de Analiză și Selecție, respectiv Comisia de Soluționare a Contestațiilor vor admite un număr maxim de expozanți, raportat la aceste limitări.

În același timp având ca obiectiv principal promovarea valorilor artistice și punerea în prim plan a acestora, încurajăm înscrierea cu produse de meșteșug, produse realizate manual și în concordanță cu specificul și tematica acestui eveniment – Sărbătoarea Crăciunului.

De asemenea, având în vedere limitările impuse de locația de desfășurare a evenimentului, Zona Gastronomică va fi alcătuită din food-truck-uri specializate pe diverse produse culinare, astfel încât Bucharest Christmas Market să ofere o gama cât mai diversificată de preparate publicului vizitator.”