>
Anul 2021 a ajuns deja la jumătate, iar românii încă mai au zile libere de la stat de primit. Dacă până în trecut zilele legale de la stat se legau şi se transformau în mini-vacanţe,anul acesta bugetarii au avut ghinion şi majoritatea sărbătorilor au picat în zile de weekend.
Ultima zi de sărbătoare legală „pierdută” de bugetari a fost pe 1 mai, atunci când „ziua muncii” a căzut sâmbăta. Luna aceasta, în iunie, a fost deja o zi liberă de la stat, pe 1 iunie şi mai urmează Rusaliile. Asta înseamnă că românii vor avea liber pe 20 şi 21 iunie.
În august, din nou, unica sărbătoare legală şi una dintre cele mai importante din an, pică într-o zi de duminică. Vorbim despre Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august. Următoarele zile libere legale de la stat vor fi abia pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, apoi de Ziua Naţională a României, pe 1 decembrie.
Ghinionul continuă şi de sărbătorile de iarnă. Crăciunul pică sâmbăta, la fel şi Revelionul. Bugetarii se întorc la treabă apoi pe 3 ianuarie 2022.
Crăciunul pică în 2022 într-o zi de duminică, aşadar ghinionul bugetarilor continuă şi anul următor. Luni, 26 decembrie, aceştia vor avea însă liber şi pe 27, marţi, se vor întoarce la slujbele lor.
De 31 decembrie, majoritatea angajaţilor lucrează după un program scurt, iar liber vor avea pe 1 ianuarie, adică luni. Marţi, 2 ianuarie, bugetarii au din nou zi liberă şi pe 3 se întorc din nou la birouri.
Zilele libere de la stat şi sărbătorile legale de-a lungul unui an calendaristic sunt următoarele:
Acestea se leagă, de celel mai multe ori, cu zilele din weekend şi se transformă în mini-vacanţele mult aşteptate de angajaţii care se bucură de zilele legale libere de la stat.