Gabriela Dinu Știri 01.11.2021 09:18

Când se deschide Târgul de Crăciun 2021 în București. Se va intra doar cu certificat verde

Când se deschide Târgul de Crăciun 2021 în București. Se va intra doar cu certificat verde

Pentru prima oară pe vreme de pandemie de coronavirus, Târgul de Crăciun din Bucureşti îşi va redeschide porţile. Totuşi, locaţia nu va fi aceeaşi ca în fiecare an şi nu se va ţine în Piaţa Constituţiei, ci la Piaţa Universităţii.

În anul precedent, Nicuşor Dan a anunţat încă de când a câştigat mandatul de primar al Capitalei că nu va mai organiza grandiosul Târg de Crăciun din faţa Palatului Parlamentului şi s-a ţinut de cuvânt.

Unde se ţine, de fapt, Târgul de Crăciun din Bucureşti în 2021? Nu e Piaţa Constituţiei

Acum, în 2021, se pare că va exista un târg, însă nu la o scară la fel de mare, Piaţa Constituţiei nefiind la fel de mare ca cea a Universităţii.

În acelaşi timp, autorităţile au anunţat că se va ţine cont de toate măsurile de prevenţie a răspândirii noului coronavirus şi vor putea intra la Târgul de Crăciun doar persoanele care deţin un certificat verde. Adică cele care s-au vaccinat împotriva noului coronavirus, ori au trecut deja prin boală:

„În desfășurarea evenimentului Bucharest Christmas Market, organizatorul va ține cont de evoluția pandemiei și de toate reglementările aferente impuse de autoritățile abilitate în vederea prevenirii contaminării cu virusul SARS-CoV-2”, este anunţul postat de curând pe pagina evenimentului.

Citeşte şi:

Cum descarci certificatul verde direct pe telefon. Ghid simplu si rapid
Câte zile libere vor avea românii de Crăciun și Revelion în 2021 si 2022

Târgul de Crăciun 2021 din Bucureşti va fi organizat în perioada 26 noiembrie – 26 decembrie de către Primăria Capitalei. Evenimentul se numeşte Bucharest Christmas Market şi pe pagina de Facebook sunt oferite toate detaliile despre cum puteţi participa atât ca turişti, cât şi ca expozanţi:

„Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează între 26 noiembrie – 26 decembrie 2021, în Piața Universității evenimentul dedicat sărbătorilor de iarnă – Bucharest Christmas Market. Persoanele care doresc să se înscrie ca expozanți la cea de-a XIV-a ediție a Bucharest Christmas Market pot consulta regulamentul disponibil”.