Gabriela Dinu Știri 26.01.2022 14:09

Salarii și beneficii la Zara. Câți bani ia o casieră și cât câștigă un șef de magazin

Salarii și beneficii la Zara. Câți bani ia o casieră și cât câștigă un șef de magazin

Zara este unul dintre cele mai răspândite magazine din România, cu produse de haine pentru bărbaţi, femei, copii, dar şi de home & deco.

Deşi brandul Zara este răspândit în toata ţara şi au venituri colosale, salariile angajaţilor nu sunt şi ele pe măsură, din contră.

Cu cât sunt plătiţi angajaţii de la Zara România?

Zara este un brand spaniol, fondat în 1975 în La Coruna de Armancio Ortega şi Rosalia Mera. De atunci şi până acum, în toată lumea au fost deschise peste 10.000 de locaţii. În România au apărut deja 136 de magazine ce aparţin grupului-mamă Zară, din care mai face parte şi Massimo Dutti, Pull and Bear, Stradivarius, Bershka, Oysho și Uterque.

Salariile angajaţilor Zara nu sunt, însă, de invidiat. Un casier câştigă suma de 1700 de lei lunar net şi asta doar dacă îndeplineşte criteriul de vechime, acela de a mai fi lucrat pe un post asemănător într-o altă companie pentru cel puţin 6 ani.

Există şi posturi bine plătite în cadrul brandului Zara şi unul dintre ele este cel de specialist în resurse umane. Judecând după impresiile lăsate de actualii şi foştii angajaţi pe site-ul de specialitate undelucram.ro, un astfel de job aduce un salariu net în valoare de 4100 de lei, doar dacă ai cel puţin o experienţă în domeniu de 3 ani.

Cine e cel mai bine plătit angajat de la Zara?

Un visual merchandiser câştigă 2.500 de lei, după o experienţă de 2 ani în domeniu. Un merchandiser cu aceeaşi experienţă ia 2.500 de lei, plus un bonus lunar în valoare de 150 de lei.

Un manager sau şef de magazin la Zara are un salariu în valoare de 2000 de lei, plus tichete de masă de 300 de lei. La salariu, se mai adaugă şi un comision din vânzări, ce poate ajunge lunar, în funcţie de performanţă, şi până la suma de 1500 de lei.

Lucrătorii comerciali încasează lunar un salariu net în valoare de 1300 de lei, tichete de masă în valoare de 150 de lei şi un comision din vânzări care se ridică până la suma de 400 de lei. Există şi posibilitatea de a lucra la Zara în regim part-time, pe postul de sales assistant, iar pentru acest post remuneraţia este de 1500 de lei.