>
În această perioadă, în situația în care pandemia de coronavirus (Covid-19) a pus stăpânire pe întreg globul pământesc, domeniul livrărilor la domiciliu a avut o creștere fulminantă, mulți oameni alegând să comande acasă mâncarea preferată, iar cererea de livratori este din ce în ce mai mare.
Glovo a apărut pentru prima oară pe piață în Barcelona, în anul 2015, iar în numai 5 ani s-a extins în peste 20 de țări. Asta pentru că doar cu ajutorul unei aplicații poți comanda în doar câteva minute mâcarea preferată. Pe lângă mâncare, pe Glovo mai puteți comanda și haine, flori și multe alte lucruri.
Un angajat la Glovo pe postul de curier poate ajunge la un salariu extrem de bun, în funcție de orele petrecute la muncă, iar programul îi permite asta, fiind unul extrem de flexibil, fiecare are posibilitatea să aleagă cât și cum lucrează.
Așadar, un livrator la Glovo poate câștiga pe zi chiar și 200 de lei, dar pentru asta va trebui să lucreze aproape toată ziua, peste 10 ore pe zi. Cei mai mulți curieri aleg să livreze produsele cu ajutorul bicicletelor, în acest fel făcând o economie mare, iar câștigurile sunt pe măsură.
Citește și: Câți bani câștigă o stewardesă la companiile de low cost vs. cele de linie
Pentru a deveni curier la FoodPanda trebuie să ai la îndemână un mijloc de transport și să te aiguri că te vor ține picioarele și spatele pentru a face zeci de comenzi pe zi.
Livratorii de la FoodPanda ajung să câștige între 3000 și 6000 de lei pe lună, după ce trec perioada de probă și semnează contractul. Fiecare primește o plată de 9 lei pe ora de munca și 5 lei pentru o comandă, pe lângă bacșiș.
În concluzie, indiferent de firma pentru care alegi să lucrezi ca livrator, plata depinde foarte mult de orele pe care ești dispus să le lucrezi.