Ionuț Nițulescu Utile 22.12.2022 19:31

Câți bani câștigă o stewardesă la companiile de low cost vs. cele de linie

Câți bani câștigă o stewardesă la companiile de low cost vs. cele de linie

Meseria de stewardesă este una plătită foarte bine, iar multe tinere își doresc o carieră în acest domeniu. Important de știut este faptul că salariul unei stewardese la o companie de low cost este diferit față de salariul unei stewardese care lucrează la o companie de linie.

Ce salariu încasează lunar o stewardesă

Deși se spune că salariile unei stewardese la o companie low cost nu este deloc așa. Salariul pe care îl primește o tânără care devine stewardesă este de aproximativ 1200 de euro, la care se adaugă, în primele luni, și o sumă de „ajutor” tot în valoare de 1200 de euro. În același timp și o stewardesă de la TAROM, de exemplu, încasează lunar aceeași sumă, aproximativ 6000 de lei.

Stewardesele de la companiile low cost mai au un avantaj, ele primind comision din vânzările de la bordul avionului, iar ele nu sunt deloc mici având în vedere că pasagerii trebuie să plătească chiar și un pahar de apă, în timp ce însoțitoarele de zbor de la o companie de linie fac sute de drumuri, pasagerii apăsând butonul call-bell încontinuu.

Cei mai mulți bani îi câștigă stewardesele care lucrează pentru companii din Orientul Mijlociu, salariile fiind unele foarte bune, în jur de 3000-4000 de euro luna, în funcție de experiență plus diurne între 25 și 150 de euro pentru fiecare noapte petrecută altundevă decât la bază.

Citește și: Vigneta și taxa de drum în Europa. Cât costă în 2020 și cum o plătești

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească o stewardesă

Companiile aeriene din Europa angajează însoțitori de bord care au minim 18 ani, iar în Orient vârsta minimă este de 21 de ani. Vârsta maximă nu este specificată, dar în realitate, aceasta este aproximativ de 35 de ani, iar unele companii europene acceptă și o vârstă de până la 40 de ani.

O însoțitoare de zbor nu trebuie să aibă tatuaje la vedere, iar înălțimea propriu zisă nu contează, dar trebui să atingă 212 cm stând pe vârfuri, desculță. De asemenea, o însoțitoare de zbor trebuie să știe să înoate, să vorbească limba engleză la nivel mediu și să fi absolvit bacalaureatul.