Ioana Filipescu Utile 16.12.2022 17:59

Cum să faci bani de acasă. 7 idei de afaceri pe care le faci prin intermediul unui laptop sau telefon

Cum să faci bani de acasă. 7 idei de afaceri pe care le faci prin intermediul unui laptop sau telefon

În ultimii ani, tehnologia a avansat extrem de mult. Astfel că, pentru cei care vor să facă bani de acasă, își pot constru propria afacere prin intermediul unui laptop sau telefon. Mai mult, puteți face asta și dacă aveți un job stabil, însă vreți să vă rotunjiți veniturile. Pentru cei care sunt în pană de idei, vă oferim câteva variante ce v-ar putea ajuta.

Traducător online

Ce trebuie să faci. Iei  articole pe care anumite persoane le găsesc pe internet, le oferi traducerea în limba dorită și ești remunerat pentru treaba efectuată. Pentru limbile de circulație mondială, cum ar fi engleză sau franceză, plata începe de la 10 – 15 dolari pentru fiecare mie de cuvinte traduse.

Fă-ți un site!

Dacă te pricepi la un subiect, însă nu vrei să scrii o carte despre ce te pasionează și nici să creezi cursuri online, îți poți face un site! Folosește WordPress sau orice altă platforma pentru a-ti face un site. Astfel, poți vinde publicitate! Cu cât ai mai mulți cititori, cu atât încasările tale o sa crească.

Creează o aplicație

Dacă vrei să ai o funcție anume pe telefonul tău, atunci încearcă să creezi o aplicație. Nu trebuie să fii specialist IT, există suficiente site-uri care te învață cum se face asta. Dacă aplicația ta este utilă, iar oamenii o vor folosi, poți să faci bani prin două modalități. Poți să o încarci pe Apple Store sau pe Google Play Store.

Poți primi bani de la bănci dacă faci cumpărături cu cardul

Pentru fiecare produs pe care îl cumperi cu cardul, banca îți va da înapoi un procent din suma pe care ai platit-o. Acest procent difera de la banca la banca si in functie de tipul de card pe care îl deții.

Vinde-ti fotografiile pe internet

În cazul în care ești pasionat de fotografie, pașii sunt foarte simpli și poți câștiga bani din asta. Una dintre variant ear fi să îți încarci fotografiile pe Shutterstock sau iStock. Cei care vor descărca imaginea vor plăti drepturile de autor.

Fă-ți un blog

Blog-ul este una dintre cele mai des întâlnite variante.  Dacă îți place să scrii o poți face despre oricice subiect. Poți dezbate teme împreună cu cei care te urmăresc, iar numărul lor ar putea crește de la o zi la alta. Ca și domenii ai putea alege turism, IT, gătit, bebeluși, parenting, cunoștințe generale, umor, satiră etc.

Scrie scrisori de intenție

Scrisorile de intenție sunt la fel sau poate chiar mai importante decât CV-urile. Unii manageri ai firmelor specializate în HR sugerează că de multe ori li s-a întâmplat să ignore acele aplicații pentru job-uri. Atunci poți trimite o scrisoare de intenție.