Victor Dragodan Retete 23.12.2022 06:46

Rețeta Zilei: plăcintă de mere cu scorțișoară. Un adevărat deliciu în weekend

Rețeta Zilei: plăcintă de mere cu scorțișoară. Un adevărat deliciu în weekend

Există nenumărate rețete de plăcintă cu mere. Unii o fac cu pandișpan și mere călite, alții folosesc foietaj și fructe proaspete. Noi astăzi îți propunem o rețetă de plăcintă cu mere și scorțișoară în aluat fraged, ce se topește în gură.

Această plăcintă seamănă cu cea pregătită de bunicile noastre în copilărie. Întreaga casă se umplea de miros de scorțișoară și abia aștepam o bucată aburindă. Este un adevărat deliciu în weekend!

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti o plăcintă cu mere aromată:
– 400 g făină albă
– 200 g unt
– 2 ouă întregi
– 150 g smântână cu 20% grăsime
– 20 g zahăr vanilat
– un praf de sare
– 40 g zahăr pudră

Rețetă de aluat fraged cu unt

Ar fi bine să puneți această rețetă de aluat fraged la loc sigur, căci se potrivește cu tot felul de umpluri. Se topește în gură la cât este de delicat și se face foarte ușor.

Făina se pune într-un castron, peste care se adaugă untul tăiat bucățele. Nu trebuie să fie topit. Se amestecă ușor ingredientele. Nu vă faceți griji că nu se topește untul. Tocmai acesta este secretul!

Într-un alt castron punem smântâna și ouăle și le lăsăm să se odihnească împreună la frigider cam pentru jumătate de oră. Apoi le adăugăm peste aluat, alături de sare și zahăr vanilat. Amestecăm bine și băgăm aluatul obținul în frigider.

Împărțim aluatul în două și întindem foile, apoi îl înțepăm cu furculița. Acestea se coc la 180 de grade până când devin aurii. Nu ar trebui să dureze mai mult de 45 de minute.

Plăcintă cu mere ca a bunicii

Umplutura de mere cu scorțșoară este foarte simplă. Merele se dau pe răzătoare și se pun la călit cu puțin unt, zahăr vanilat și scorțișoară. Puteți adăuga în umplutură și puțin griș și stafide, dacă vă plac. Se fierb împreună pentru 2 minute, apoi se lasă la răcit. Puteți folosi și mere deja călite, dacă aveți la borcan, pentru iarnă.

Punem compoziția de mere între cele două foi, peste care pudrăm zahăr, iar plăcinta noastră cu mere și scorțișoară este gata. Poftă bună!

Încearcă și prăjitura Albă ca Zăpada. Cum se face acest desert și ce compoziție are crema