Gabriela Dinu Știri 13.09.2021 16:58

Rețetă simplă de scrumbie marinată. Asta e tot ce trebuie să faci!

Rețetă simplă de scrumbie marinată. Asta e tot ce trebuie să faci!

Reţeta de scrumbie marinată provenită de la pescari este cea mai rapidă şi cea mai gustoasă. Se folosesc bucăţile mai mici, pentru a se putea marina mai rapid, iar bucăţile mari din scrumbii se pot da la congelator şi folosi la grătare sau atunci când gătiţi peşte la cuptor.

Un sfat de care să ţineţi cont atunci când luaţi mai multă scrumbie şi nu o gătiţi pe loc este să o puneţi la congelator întreagă, fără să o evisceraţi, pentru că aşa se va păstra mult mai bine.

Cum să îţi faci acasă scrumbie marinată?

Pentru reţeta de scrumbie marinată la rece nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Îţi trebuie două scrumbii, două linguri de sare, două cepe, un morcov, 2-3 foi de dafin, 300 ml oţet, 200 ml ulei şi puţin timp liber. Doar un pic, căci nu îţi trebuie prea mult pentru un preparat extrem de delicios.

Se curăţă bine peştele de solzi, se taie capul şi se dau la o parte intestinele. Se spală bine, se taie bucăţi şi se freacă din sare. Puneţi sare din belşug pentru că peştele îşi va trage atât cât este nevoie şi nu va fi prea sărată carnea. Se ţine la frigider pentru o zi şi o noapte, după care o scoateţi de la rece şi o spălaţi bine cu apă rece.

Se curăţă şi se taie morcovul, se taie şi ceapa şi se pun toate într-un bol, cu foile de dafin şi peştele. Se toarnă oţet peste tot amestecul, atât cât să îl acopere pe tot, după care se ţine la figider pentru exact patru ore. După expirarea timpului, se scurge tot oţetul şi se stropeşte bine cu ulei.

Ulei veţi pune în funcţie de cât de repede doriţi să consumaţi peştele. Dacă vreţi să consumaţi peştele pe termen lung, acopriţi tot amestecul în ulei. Dacă nu, şi doriţi să îl serviţi în câteva zile, atunci puneţi mai puţin ulei, după gust.