Gabriela Dinu Știri 23.08.2021 19:44

Rețetă de tort egiptean. Cum se prepară acest deliciu și de ce ingrediente ai nevoie

Rețetă de tort egiptean. Cum se prepară acest deliciu și de ce ingrediente ai nevoie

Dacă v-aţi săturat de torturile banale, diplomat, cu fructe ori cu ciocolată, tortul egiptean poate fi o alternativă de excepţie. Arată spectaculos iar reţeta este una relativ simplă.

Nu ai nevoie nici de ingrediente costisitoare, ci de puţină răbdare şi atenţie şi totul va ieşi ca la carte. Un tort egiptean trebuie să conţină patru foi, depinde de dvs cât de înalt doriţi să îl faceţi, dar reţeta clasică are în componenţă patru.

Cât de uşor se face tortul egiptean?

Pentru o singură foaie aveţi nevoie de: 2 albuşuri, 2 linguri de zahăr, 1 lingură de făină, 40 grame nucă măcinată, 1 vârf de cuţit de sare. Pentru cuptor, specialiştii recomandă să folosiţi o tavă cu un diametru de 24 de cm.

Pentru cremă, aveţi nevoie de 8 gălbenuşuri, 10 linguri de zahăr, 350 ml lapte, 2 linguri şi jumătate de făină, 2 linguri de amidon alimentar, 2 plicuri de zahăr vanilinat sau esenţă de vanilie şi încă 170 grame de unt.

Pentru crema de frişcă trebuie să aveţi 400 ml de frişcă lichidă îndulcită după gust, 7 linguri de zahăr din care veţi face caramel şi 350 grame de nucă întreagă pentru decor.

Începeţi cu foile. Mixaţi albuşurile cu sarea până veţi avea o spumă pufoasă, adăugaţi zahărul şi continuaţi să amestecaţi. Se adaugă nuca măcinată, făina şi se amestecă de jos în sus. Se pune amestecul obţinut într-o tavă rotundă de tort, pe care aţi ataşat hârtie de copt şi se pune la cuptor pentru 10 minute, la foc mediu. Veţi proceda la fel şi pentru restul foilor.

Secretul tortului egiptean: nucile caramelizate

Crema de vanilie se face într-un vas în care amestecaţi zahărul, gălbenuşurile, amidonul alimentar şi făina. Se pune lapte rece treptat şi se amestecă bine. Se dă vasul la foc şi se amestecă până capătă compoziţia unei creme. Separat, amestecaţi zahărul şi untul până veţi avea o spumă. Crema de vanilie trebuie răcită bine înainte de a o încorpora cu untul şi atunci se amestecă foarte uşor.

Se mixează apoi frişca, în timp ce zahărul se carameliează într-un vas pe foc. Nucile întregi se adaugă înc răticoară, apoi puneţi totul pe o hartie pentru copt, pe care aţi uns-o înainte cu ulei. Se lasă la răcit, apoi se rupe în bucăţi şi se mărunţesc bine.

Nuci pentru tort egiptean. Sursa foto: Pixabay
Nuci pentru tort egiptean. Sursa foto: Pixabay

Veţi asambla apoi tortul, punând câte o foaie, apoi crema de vanilie, peste ea crema din frişcă şi deaspura nucile caramelizate. Se procedează la fel după fiecare foaie pusă. Puteţi decora tortul cu frişca rămasă peste care puteţi pune bucăţi de nuci caramelizate.