Gabriela Dinu Știri 09.07.2021 20:06

Rețetă de tiramisu cu cremă mascarpone. Lista cu ingrediente și modul de preparare este dată de un celebru patiser

Rețetă de tiramisu cu cremă mascarpone. Lista cu ingrediente și modul de preparare este dată de un celebru patiser

Tiramisu este un desert răcoritor, potrivit pentru orice perioadă din an. Dar mai cu seamă se consumă vara, fiind foarte răcoritor, cremos şi bun. Reţeta pentru un tiramisu perfect şi delicios poate fi consultată mai jos.

Ingredientul mai mult sau mai puţin secret este mascarpone, acea brânză cremoasă care face totul pentru acest desert, de fapt. Plus cafeaua şi poate, pentru cei puţin mai curajoşi, şi puţin alcool, aşa cum o fac celebrii patiseri.

Care este reţeta de tiramisu şi când se pune mascaprone?

Dar haideţi să descoperim ingredientele şi modul de preparare perfect pentru un tiramisu, cu care nu vei da greş, cu siguranţă. Ca în orice reţetă, timingul este totul. Ingredientele nu se pun după ureche şi trebuie respectate cu sfinţenie indicaţiile. Asta dacă vrei să-ţi şi iasă bine reţeta.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • pentru blat: 50 de pişcoturi;
  • pentru sirop îţi trebuie următoarele: 4-5 linguri de zahăr, 2 pliculeţte zahăr vanilinat, 5 linguri de cafea, o linguriţă de cacao, o linguriţă de cafea solubilă, 5 linguri de whisky sau coniac;
  • pentru cremă ai nevoie de: 2 cutii de brânză mascarpone, 4 gălbenuşuri de ou, 2 plicuri de zahăr vanilinat, 150 gr zahăr pudră, 500 ml de frişcă şi 10-12 boabe de cafea.

Modul de preparare al reţetei de tiramisu

Nu este o reţetă complicată şi dacă veţi urma paşii cu atenţie nu aveţi cum să daţi greş. Aşadar, trebuie să facem mai întâi crema şi pentru asta trebuie amestecate gălbenuşurile cu zahărul vanilinat şi cel pudră, după care se mixează până totul devine o cremă fină.

Se pune şi brânza mascarpone şi se mixează din nou. După ce e gata, se dă la frigider şi se continuă cu siropul pentru blatul de pişcoturi.

Se pune la foc într-un ibric zahărul şi se caramelizează puţin, apoi puneţi apa şi când clocteşte puteţi pune şi cafeaua. Se dă jos de pe foc şi se pun şi vanilia şi whisky.

Frişca se bate cu zahărul vanilinat şi după ce s-a întărit luăm jumătate din cantitatea de frişcă şi o amestecăm cu crema de mascarpone. Restul de frişcă rămâne pentru ornat.

Pişcoturile se înmoaie în siropul anterior pregătit şi se pun în tavă. Procesul trebuie să fie în felul următor: un strat de pişcoturi, un strat de cremă. La final, se îmbracă prăjitura cu frişcă şi se ornează cu boabele de cafea. Din loc în loc presăraţi cafea solubilă şi dacă nu aveţi puteţi pune cacao. Este necesar să o lăsaţi câteva ore la rece pentru a se întări şi abia după o puteţi consuma.