Gabriela Dinu Știri 23.10.2021 20:43

Rețetă de tort diplomat cu fructe. Secretele pentru o frișcă de senzație

Rețetă de tort diplomat cu fructe. Secretele pentru o frișcă de senzație

Este unul dintre cele mai simple torturi de făcut din întreaga lume şi chiar unul dintre cele mai gustoase. Din rândurile următoare veţi afla cum puteţi face acasă un tort diplomat cu fructe şi cât de simplă este reţeta.

Numele internaţional al acestui desert este „Charlotte russe”, tradus în română ca şarlota rusească şi este la bază o prăjitură cu pişcoturi răsturnată, umplută cu fructe, vanilie şi foarte multă frişcă.

Cum se face simplu un tort diplomat cu multe fructe

Ingredientul secret care face ca Tortul Diplomat să fie delicios şi care îi dă gustul inconfundabil este portocala confiată. Mai exact, coaja de portocală confiată.

Reţeta următoare este pentru un tort cu un diametru de aproximativ 24-25 de cm. Şi aveţi nevoie de următoarele ingrediente pentru blat: 4 ouă, 100 gr zahăr tos, puţină sare, miezul de la o păstaie de vanilie sau, dacă nu aveţi, un plic de zahăr vanilat şi 100 gr de făină cernută.

Pentru banda de pişcoturi vă trebuie două ouă, 25 gr făină, 25 g amidon, 50 gr zahăr tos, sare, zahăr vanilat, 100 gr zahăr pudră. Pentru crema diplomat vă trebuie 5 ouă întregi, 200 gr zahăr tos, sare, 2 linguriţe esenţă de vanilie, 30 gr gelatină, 600 ml frişcă naturală, 500-600 gr de fructe, 100 gr stafide înmuiate în sucul unei portocale, 50 gr coajă confiată de portocală, tocată mărunt. Pentru decor vă mai trebuie 200 ml de frişcă, bătută cu zahăr pudră, vanilie şi colorant, pentru a arăta ca tortul din imaginea reprezentativă.

Citeşte şi:

Cum se prepară dulceața de căpșuni. Rețetă și ingrediente
Rețetă de tort egiptean. Cum se prepară acest deliciu și de ce ingrediente ai nevoie

Prima dată se face blatul. Se prepară un pandişpan din 4 ouă, se adaugă făina, după care se dă la cuptorul preîncins la 170 de grade pentru 25-30 de minute. Se răceşte apoi şi se taie în două foi.

Pentru cremă se bat bine ouăle, cu zahărul, sarea şi esenţa de vanilie, apoi crema se găteşte la bain marie. Se pune gelatina preparată în crema caldă, apoi se lasă la răcorit. Pentru a avea o frişcă de senzaţie trebuie să o ţineţi la rece înainte să o bateţi, altfel nu va avea consistenţa pe care v-o doriţi. Ulterior se montează tortul, iar fructele se pun peste cremă.