Gabriela Dinu Știri 23.01.2023 03:36

Rețetă de supă de chimen. Cea mai bună variantă este dată de aceste ingrediente secret

Rețetă de supă de chimen. Cea mai bună variantă este dată de aceste ingrediente secret

Una dintre cele mai inedite mâncăruri este supa de chimen, fără doar şi poate. Nu este deloc dificil de făcut, ai nevoie de puţine ingrediente şi este deosebit de gustoasă.

Este o supă foarte aromată, care se poate mânca foarte bine cu crutoane, la fel ca majoritatea supelor. Marele secret al acestei supe este dat de prăjirea seminţelor de chimen înainte să le adăugăm în supă, de aici savoarea delicioasă a mâncării. Vă prezentăm, în continuare, reţeta.

Cum faci acasă reţetă de supă de chimen, reţeta simplă

Mircea Groza, un bucătar celebru de la noi, propune următoarea reţetă. Ai nevoie de 3-4 linguri de seminţe de chimen, o ceapă, doi-trei căţei de usturoi, trei linguri de făină, boia dulce, sare şi piper. Dacă vreţi să îi faceţi şi tăieţei, aveţi nevoie de un ou, trei linguri de făină şi sare. Aşa cum am spus anterior, seminţele de chimen se prăjesc la foc mic într-o oală în care veţi face ulterior toată supa. Se amestecă, iar când învelişul seminţelor începe să pocnească, adăugaţi 2 litri de apă şi acoperiţi cu un capac până când începe să fiarbă, undeva la 15 minute.

Cum să faci tăiţeii acasă

După cele 15 minute, seminţele se strecoară. Puneţi la călit ceapa şi usturoiul, apoi adăugaţi făina şi boiaua dulce. Amestecaţi continuu pentru că există riscul să se ardă. Puneţi o cană de apă rece, treptat, amestecaţi în continuare, iar când devine totul omogen, puneţi zeama caldă în care aţi fiert chimenul. Puneţi sare şi piper după gust, apoi serviţi cu pâine sau crutoane.

Dacă doriţi varianta cu tăiţei de casă, cu atât mai bine, căci puteţi renunţa şi la crutoane. Doar dacă doriţi, căci merg foarte bine şi împreună. Aşadar, pentru tăiţei, amestecaţi 3 linguri de făină, un ou şi sare, iar aluatul cremos se toarnă într-o pungă pe care aţi tăiat-o la un colţ. Prin acel mic orificiu veţi turna direct în supă, mai lăsaţi câteva minute să fiarbă totul, apoi opriţi focul şi serviţi.