Gabriela Dinu Retete 01.06.2022 17:52

Rețetă de Frittata. Cum se face și ce ingrediente poți combina

Rețetă de Frittata. Cum se face și ce ingrediente poți combina

Frittata este o omletă specială, considerată de mulţi ca fiind cea mai bună din lume. Se serveşte fierbinte, în principal la micul dejun, dar poate fi consumată şi rece la prânz sau seara.

Este pufoasă, consistentă şi conţine ingrediente clasice, fiind uşor de făcut. Este un preparat italienesc la bază, dar care a împrumutat şi alte influenţe, în funcţie de zonele unde se prepară.

Cum să faci frittata la tine acasă în doar câteva minute?

Reţeta clasică de frittata conţine şuncă, mezeluri, brânză, legume, plante aromatice şi chiar paste. Este foarte ieftin de făcut şi extrem de rapid. Se prepară direct în tigaie.

Pentru frittata aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 5 ouă, 200 gr de carne, 200 gr legume fierte în prealabil (puteţi folosi morcov, porumb, mazăre, conopidă, roşii, spanac, ardei, dovlecei şi ciuperci), 100-150 grame de brânză (puteţi folosi caşcaval sau mozzarella), o ceapă, pătrunjel, rozmarin şi mărar.

Primul pas pe care trebuie să îl faceţi este să porniţi şi să încingeţi cuptorul până când realizaţi compoziţia. Legumele pot fi chiar şi congelate, nu contează dacă sunt proaspete sau nu, imperios necesar este ca ele să fie fierte în prealabil. Aveţi grijă să utilizaţi o tigaie care poate rezista la cuptor, fără să aibă mânere din plastic, ori un vas de care să fiţi siguri că este termorezistent.

Secretul unei frittata delicioase: gătirea începe pe aragaz

Începeţi prin a pune 2-3 linguri de ulei de măsline în tigaia în care urmează să gătiţi frittata, puneţi ceapa tăiată şi şunca tocată felii. Se călesc pentru 2-3 minute, după care scurgeţi uleiul şi adăugaţi legumele fierte, după ce le-aţi stors bine. Apoi într-un alt strat veţi pune brânza tăiată în cubuleţe sau care a fost rasă pe răzătoarea mare.

Bateţi bine ouăle cu sare şi piper şi tunaţi în tigaie, având grijă să acoperiţi bine totul. Puteţi pune ierburile aromatice deasupra, gătiţi preţ de câteva minute la aragaz, apoi mutaţi totul la cuptor până ce ouăle se încheagă. Serviţi caldă, la micul dejun, sau o puteţi da la rece pentru prânz ori cină.