Gabriela Dinu Știri 27.05.2022 16:52

Cea mai bună oală sub presiune. TOP 5 modele verificate de noi

Cea mai bună oală sub presiune. TOP 5 modele verificate de noi

Cel mai nou trend în materie de gătit a devenit cel la abur, căci mâncarea este gătită într-un stil sănătos şi fără prea mari bătăi de cap. Pentru asta, aveţi nevoie de o oală sub presiune.

Am testat noi mai multe modele de oale sub presiune sau multicooker, cum vreţi să le spuneţi, şi vă puteţi achiziţiona şi voi, în funcţie de dorinţe, din magazine precum Kaufland, Altex, Flanco. În acelaşi timp, o puteţi comanda de pe magazinele online, aşa cum este eMag.

Tipuri de oală sub presiune: cum să îţi alegi un multicooker?

Există multiple variante de multicooker – oală sub presiune, iar acestea pot avea diferite volume, precum 3 l, 3,5 l, 5 l sau chiar 8 l. Nu mărimea îţi garantează succesul, căci şi o oală sub presiune mai mică te poate ajuta foarte bine să îţi faci treaba. Contează doar cât de numeroasă îţi este familia şi cât de mult găteşti.

Cu o astfel de oală, care găteşte la aburi, îţi va fi mult mai uşor să îţi prepari mâncarea, fără a sta tot timpul lângă aragaz, să verifici dacă nu cumva ţi s-a lipit mâncarea sau să ai grija ei. Pui toate ingredientele în oală, setezi timpul de care ai nevoie, după care mâncarea se va găti în voie, iar când va fi gata vei auzi doar sunetul de final. Aşa-i că pare simplu? Chiar este.

Oala sub presiune de la Tefal

Am testat Oala sub presiune electrica Tefal CY505E30 One Pot de 6 litri. Aceasta se găseşte la eMag la preţul de 499 de lei, are 25 de programe diferite şi poate fi achiziţionată inclusiv în rate. Dacă doriţi o oală de acest gen mai ieftină, există şi varianta de a achiziţiona una resigilată, însă aceasta conţine urme de uzură.

Tefal CY505E30 One Pot de 6 litri
Tefal CY505E30 One Pot de 6 litri

Preţul este, însă, mai mic, de 299 de lei. Această oală este una economică, nu emană mirosuri în cameră, iar mâncarea iese de-a dreptul delicioasă. Puteţi găti aproape orice în ea, inclusiv sarmale, care sunt gata în doar o oră.

Oala sub presiune pe gaz Berlin din inox

Această oală arată ca cele care se foloseau în trecut, dar care are îmbunătăţiri vizibile. Cu o capacitate de 9 litri, această oală are mânerele din bachelită, finisaj din inox şi o închidere sigură, care păstrează aerul acolo unde trebuie.

Oală sub presiune Berlin din inox
Oală sub presiune Berlin din inox

Este foarte eficientă şi uşor de folosit şi poate fi cumpărată la un preţ de aproximativ 300 de lei.

Oala sub presiune electrica First Austria FA-5130 de 6 litri

Are o putere de 1000 W, o capacitate totală de 6 litri şi este perfectă pentru gospodinele care nu au o familie numeroasă. Este multifuncţională, deci puteţi găti diverse feluri de mâncare în ea. Este prevăzută cu dispozitive sigure de protecţie, plus un cablu electric detaşabil.

Oală sub presiune First Austria
Oală sub presiune First Austria

Cu 370 de lei o puteţi comanda de pe eMag, care oferă inclusiv posibilitatea de a plăti în rate, în funcţie de bugetul fiecăruia.

Oala sub presiune Amercook pentru plita cu inducţie

După cum îi spune şi numele, această oală este specială pentru persoanele care au în casă o plită cu inducţie. Are un volum de 5 litri, este realizată din aluminiu turnat şi nu conţine BPA sau substanţe chimice. Este compatibilă cu maşina de spălat vase şi este prevăzută cu un capac special, care asigură gătitul la aburi în condiţii optime.

Oală sub presiune pentru plită cu inducţie
Oală sub presiune pentru plită cu inducţie

Acest tip de oală cu presiune te va ajuta să găteşti mâncarea mult mai repede, iar cei care au folosit-o ştiu că este gata de 3 până la 10 ori mai repede faţă de mâncarea obişnuită. Mânerul este realizat cu tehnologia soft-touch, ceea ce înseamnă că mânerul va fi rece în permanenţă, deci o puteţi atinge oricând, fără probleme. Pe eMag aceasta se găseşte la un preţ special de 169 de lei.

Oala electrică sub presiune Eldom Perfect Cook de 5 litri

Pare cea mai performantă dintre toate, căci ia comenzile digital. Are un volum de 5 litri şi o putere de 900 W. Carcasa este realizată din pţel inoxidabil şi această oală are nu mai puţin de 14 programe de funcţionare. Este foarte uşor de curăţat şi de utilizat capacul solid poate fi cu uşurinţă înlăturat pentru o curăţarea întocmai. Pe acest capac există şi un indicator de presiune, dar şi o supapă de siguranţă.

Oala electrică sub presiune Eldom Perfect Cook de 5 litri
Oala electrică sub presiune Eldom Perfect Cook de 5 litri

Costă 670 de lei pe eMag, dacă doriţi să o comandaţi online, dar o puteţi găsi fără probleme şi în magazinele Altex sau Flanco. Se poate comanda inclusiv de pe site-ul oficial al acestora.

Cum se găteşte carnea la oala sub presiune şi pentru cât timp?

În general, oalele sub presiune au cam aceeaşi putere, deci produsele se vor găti în aproximativ acelaşi timp. Totuşi, trebuie să ţineţi cont de cantitatea de produs pe care o veţi găti, tipul acesteia şi temperatura iniţială a produselor, atunci când le introduceţi în oală. Astfel, în general, carnea de pui se va găti în 30-45 de minute, cea de oaie sau vită în 45 de minute, o oră, legumele în 10-15 minute şi orezul sau porumbul în 20-30 de minute