Ionuț Nițulescu Actualitate 17.03.2021 13:41

Raed Arafat, pus la zid de un medic pneumolog: „Vă prostiţi cu restricţii aproape inutile”

Raed Arafat, pus la zid de un medic pneumolog:

Un medic penumolog din Galați i-a transmis lui Read Arafat un mesaj dur pe Facebook, prin care se oferă să-i dea soluții pentru e preveni răspândirea virusului.

Numărul cazurilor de COVID crește de la o zi la alta, sufocând sistemul medical. Specialștii anunță că valul 3 al pandemiei ar putea fi cel mai dur de până acum, în timp ce autoritățile speră că totul va fi bine.

Un medic penumolog dă soluții pentru criza COVID

În acest context, românii se întreabă dacă vor exista restricții mai dure, dar și ce se întâmplă cu școlile. Singura măsură impusă de autorități este limitarea circulației noaptea, cu o oră mai devreme și mai toți oficialii susțin că totul depinde de cum va evolua situația epidemiologică.

Medicul din Galați susține că în timp ce școlile au fost închise o lungă perioadă de timp, mall-urile au fost arhipline, la fel ca și pârtiile de ski, unde oamenii nu au mai ținut cont de distanțare socială sau purtatul măștii de protecție.

„Bună seara Dl. Arafat!

Ce faceți? Sunteți bine? Bine suntem și noi! Slavă Domnului!
Pandemia cum merge? Vă zic eu. E bine, bine! Chiar foarte bine! 6118 cazuri astăzi!
Școlile?! Închise clar! Mall-urile?! Deschise și PLINE!
Teatrele?! Închise! Pârtiile?! Deschise și arhipline!
Se apropie Paștele! Știți?! O să restrângeți iarăși dreptul oamenilor la religie?! Dar mall-urile, tot deschise? Școlile tot închise?

Dumneavoastră aveți senzația că limitarea ieșiri din casă între 22 și 5 dimineața contribuie cu ceva la stoparea răspândirii virusului?
Răspunsul e NU!”, și-a început acesta mesajul pe pagina de Facebook.

Medicul critică toate măsurile implementate până acum de Guvern, inclusiv măsurarea temperaturii la intrarea în magazine sau limitarea circulației pe timpul nopții.

Citește și: Florin Cîțu cere suplimentarea numărului de paturi la ATI: „Ministerul Sănătății să vină cu soluții”

Mesaj acid la adresa lui Raed Arafat

Totodată, acesta îl sfătuiește pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență să privească și în interiorul instituțiilor și firmelor, unde există multe persoane diagnosticate pozitiv cu COVID care continuă să meargă la serviciu de teamă.

„Dar na, băieții ăia de vă înconjoară, nu prea au curajul să vă zică, dar vă spune eu..

– v-ați făcut damblaua impunând măsurarea temperaturii la intrarea în magazine, firme, instituții, etc. Câte cazuri de COVID19 ați identificat? ZERO! Motiv pentru care ați și renunțat la măsură!

– ați recomandat lucrul în ture. Hmmm… Ați verificat să vedeți câte instituții publice sau private practică chestia asta? NU! Iar mulți dintre cei care o practică, au redus salariile angajaților sau le-au făcut contracte pe jumătate de normă. Credeți că dacă oamenii bagă mai puțini bani în buzunar, nu se mai îmbolnăvesc de COVID19?

– în loc să vă prostiți cu restricții aproape inutile, mai bine ați găsi o soluție de limitare a răspândirii virusului în interiorul firmelor, instituțiilor, etc. Multe firme au oameni pozitivi, care continuă să vină la muncă. Angajaților li se interzice să declare la DSP sau să se testeze, că să nu le sisteze activitatea. Ce ziceți, găsim o soluție? Mai valabilă treaba aia cu ”zădărnicirea combaterii bolilor” sau fugărim oamenii noaptea pe străzi, în timp ce infractorii își fac treburile liniștiți..

Ar mai fi câte una alta de zis, dar na… nu citiți dumneavoastră pe aici. Apropo, sunt medic pneumolog, la Spitalul Militar din Galați, în caz că aveți întrebări despre măsuri eficiente de limitare a răspândirii virusului SARS COV2″, a scris acesta.