>
Au existat nenumarate situatii cand soferii prinsi pe pe picior gresit au refuza sa semneze procesul verbal, spunand ca nu sunt de acord cu faptele consemnate de agent si, in acest fel, scapa si de amenda. Complet gresit! Politistii au explicat ce se intampla, de fapt, daca refuzi sa semnezi actul intocmit de politist.
Politia Romana a explicat intr-un mesaj pe postat pe pagina oficiala de Facebook faptul ca soferii care nu semneaza procesul verbal nu fac nimic altceva decat sa lungeasca procesul deoarece, semnat sau nu, acesta va ajunge tot la ei, la adresa de domiciliu.
Cei care nu sunt de acord cu faptele mentionate in procesul verbal de catre agentul de politie au la dispozitia rubrica mentiuni. Totodata, daca considerati ca ati primit o amenda pe nedrept puteti depune o contestatie, mai precizeaza Politia Romana.
Pentru cei care nu cunosc, semnarea procesului-verbal inseamna doar luarea la CUNOSTINTA despre ceea ce este consemnat in el si pentru PRIMIREA acestuia, nicidecum ca sunteti de acord cu fapta propriu-zisa.
Pentru mentiuni aveti rubrica special destinata in procesul-verbal. In cazul in care nu semnati, procesul-verbal va ajunge ulterior tot la dumneavoastra, la domiciliu, iar daca considerati ca ati fost amendat pe nedrept, puteti depune contestatie
Fii informat!”, este informarea publicata pe pagina de Facebook.
Ar trebui totusi sa stii ca daca refuzi sa semnezi procesul verbal, agentul de politie trebuie sa treaca un martor. Un alt agent constatator nu poate avea calitatea de martor, acesta fiind exact motivul pentru care multi soferi apeleaza la acest truc. Daca nu exista niciun martor, atunci poti scapa de amenda.
Atunci cand primesti o amenda, citeste foarte bine procesul verbal. Daca datele tale de identificare sunt trecute gresit, acesta devine nul.
Totodata, agentul constatator are obligatia sa descrie exact fapta pentru care ai fost sanctionat. Mai multe judecatorii din tara au decis anularea unui proces verbal pentru ca lipseau motivele care au dus la incheierea acestuia.