Ionuț Nițulescu Vremea ANM 24.08.2022 11:18

Prognoza METEO ANM 4 septembrie. Se strică vremea în toată țara

Prognoza METEO ANM 4 septembrie. Se strică vremea în toată țara

După ce canicula a pus stăpânire pe România la final de vară și început de toamnă, temperaturile încep să scadă, iar ploile își vor face apariția în cea mai mare parte a teritoriulului.

ANM: cum va fi vremea în principalele regiuni

În prima parte a zilei, în jumătatea de est a țării vor fi manifestări de instabilitate atmosferică – înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial și se vor înregistra pe arii restrânse cantități de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat, cu o probabilitate mai mare în zona de munte. Vântul va avea intensificări, local și temporar în regiunile extracarpatice și la munte, cu viteze mai mari în sud-est. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă în sud-est, se vor încadra între 21 și 30 de grade, iar cele minime în general între 8 și 18 grade.

Citește și:  Cei mai inalți munți din Europa. Totuși, pălesc în comparație cu lanțul Himalaya

Vremea în București 4 septembrie 2020

În București, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse posibil însemnate cantitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi în prima parte a zilei. Temperatura maximă, în scădere semnificativă față de ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 14-16 grade.

Vremea la munte și la mare 4 septembrie 2020

În zonele montane își vor face apariția ploile și nu vor lipsi descărcările electrice. Nici pentru litoral nu sunt vești foarte bune, vineri, 4 septembrie sunt așteptate furtuni sporadice însoțite de descărcări electrice. Totuși, veștile nu sunt atât de rele pentru cei care vor să petreaca un weekend pe litoral, sâmbătă și duminică vremea va fi una perfectă pentru plajă.