Ionuț Nițulescu Știri 28.08.2020 08:00

Alegeri Locale 2020. Cine sunt cei 15 candidați pentru Primăria Constanța

Alegeri Locale 2020. Cine sunt cei 15 candidați pentru Primăria Constanța

Klaus Iohannis a promulgat legea alegerolor locale, prin care s-a stabilit data de 27 septembrie ca dată a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale 2020. Campania electorală va începe în data de 28 august şi se va încheia pe 26 septembrie, la ora 7,00, cu o zi înainte alegerilor. 

Este bătaie mare pentru Primăria Constanța. În cursa pentru obținerea unui mandat de primar al orașului de la malul mării s-au înscris cincisprezece candidați, dintre care patru sunt independeți, iar 11 reprezentanți ai formațiunilor politice.

Candidați Primăria Constanța:

 1. Decebal Făgădău – PSD
 2. Vergil Chițac – PNL
 3. Stelian Ion – USR-Plus
 4. Mircea Titus Dobre – Pro România
 5. Claudiu Palaz – PMP
 6. Horia Constantinescu – PPU-SL
 7. Corina Martin – Partidul Ecologist Român
 8. Victor Cruceru – ALDE
 9. Anton Traian Antoniadis – Uniunea Elenă
 10. Constantin Frățilă – Liga Organizată a Regiunilor Drepte
 11. Dan Aionesei – Mișcarea Patrioților Români – Dreapta Liberală
 12. George Andrei Popescu – independent
 13. Nicoleta Ploscaru – indepedent
 14. Marian Vasiliev – independent
 15. Aila Reșit – indepedent

Citește și: Alegeri Locale 2020. Cine sunt cei 9 candidați pentru Primăria Capitalei

Investitorul de la „Imperiul Leilor” s-a retras din cursă

Un nume care i-a luat prin surprindere pe constănțeni a fost Mohammad Murad. Omul de afaceri libanez, președintele grupului de firme Perla Majestic, cu activități în special în turism, a anunțat că va candida la primăria Constanța. Mohammad Murad mai este cunoscut și drept investitorul de la „Imperiul Leilor”, emisiune difuzată de PRO TV.

Mohammad Murad

S-a răzgândit apoi și a anunțat că va candida ca independent la funcția de primar al orașului Mangalia, doar că a fost nevoit să se retragă din cursa pentru primărie, după ce a fost filmat împărțind pachete inscripționate cu numele său. Mai mult decât atât, afaceristul este acum cercetat penal.

Mohammad Murad și-a arătat însă sprijinul pentru candidatul PNL, Vergil Chițac, însă cu condiția ca proiectele lui ce viezează dezvoltarea litoralului românesc să se regăsească în programul liberalilor.

Alegerile locale, în pericol?

Mai multe persoane de la Biroul Electoral Permanent au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. Unul dintre cazuri a fost depistat chiar în București, iar alte cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 au fost depistate în Neamț și Ilfov.

”Personalul a primit măști, dezinfectant astfel încât să ne asigurăm că nu ne expunem riscului datorită deplasării către serviciu sau înapoi acasă și ținem sub control orice situație pentru a nu pune în pericol alegerile din 27 septembrie”, a declarat Florin Constantin Mitulețu, președintele Autorității Electorale Permanente.