Ionuț Nițulescu Știri 24.08.2022 11:22

Prognoza METEO ANM, 3 septembrie: vremea se schimbă radical!

Prognoza METEO ANM, 3 septembrie: vremea se schimbă radical!

După câteva zile caniculare, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță instabilitate atmosferică în mai multe zone din țară. Iată cum va fi vremea în principalele regiuni din țară, dar și la mare și la munte joi, 3 septembrie 2020.

Meteorologii au emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică, ce intră în vigoare pe 3 septembrie la ora 12.00 și este valabilă până pe 4 septembrie, la ora 21.00.

„Din a doua parte a zilei de joi (03 septembrie) în sud-vest, centru, nord-est și la munte, iar în noaptea de joi spre vineri (03/ 04 septembrie) și pe parcursul zilei de vineri (04 septembrie), îndeosebi în jumătatea de est a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină”, informează ANM.

ANM: cum va fi vremea în principalele regiuni

Ziua de 3 septembrie vine cu instabilitate atmsoferică accentuată, în prima parte a intervalului în zona Carpaților Orientali, în nord-est și local în Carpații Meridionali, precum și în centru și sud-vest, iar seară și noaptea în jumătatea de est a țării.

Meteorologii anunță pentru ziua de joi ploi cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durata ale vântului, vijelii și grindină. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi însemnate pe alocuri, în intervale scurte de timp, în zonele mai sus mantionate.

Prognoza METEO ANM, 3 septembrie: vremea se schimbă radical!
Prognoza METEO ANM, 3 septembrie: vremea se schimbă radical!

Vremea în București 18 august 2020

Meteorologii nu vin cu vești bune nici pentru București. Deși temperaturile se mențin în jurul valorii de 33 de grade, vremea se schimbă în a doua jumătate a serii.

Gradul de instabilitate rămâne ridicat în Capitală și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durata ale vântului ce vor putea lua chiar aspect de vijelie. Vor fi condiții pentru cantități de apă însemnate (în medie 10…15 l/mp). Temperatura minimă va fi de 18…19 grade.

Vremea la munte și la mare

Deși vremea începe să se schimbe, conform anunțului ANM, puteți petrece un sfârșit de săptămână perfect la mare.  Temperatura maximă înregistrată în județul Constanța este de 33 de grade Celsius, iar temperatura minimă este de 18 grade Celsius, în data de 3 septembrie 2020.

Dacă intenționați să plecați la munte, s-ar putea ca vremea să vă dea planurile peste cap. Aici vremea va fi capricioasă. În stațiunile de pe Valea Prahovei,cerul va fi parțial senin, în prima parte a zile, atingându-se pragul de 27 de grade Celsius, iar după orele pranzului sunt anunțate averse pe alocuri cu aspect torențial.