Gabriela Dinu Știri 22.09.2021 10:38

Precomandă Iphone 13. Prețurile pentru fiecare model Mini, Pro sau Pro Max în funcție de magazin

Precomandă Iphone 13. Prețurile pentru fiecare model Mini, Pro sau Pro Max în funcție de magazin

UPDATE 22.09.2021. Cu toate că încă n-au anunțat data oficială pentru startul precomenzilor la noul Iphone 13, cei de la eMag vor proceda exact cum va face iStyle. Cel mai mare magazin de produse Apple din România va începe să accepte precomenzile vineri, 1 octombrie, urmând să înceapă livrarea lor din 8 octombrie, o săptămână mai târziu. Exact la fel va proceda și eMag iar tu vei putea face precomenzile prin acest LINK.

Noua generaţie Apple a fost lansată marţi seara, iar lumea întreagă aşteaptă să îşi poată comanda noul iPhone 13. Cel mai ieftin produs dintre cele patru lansate este, aşa cum era de aşteptat, iPhone 13 Mini, al cărui preţ porneşte de la suma de 800 de euro.

La polul opus, cel mai scump dintre toate este şi cel mai mare. Vorbim despre iPhone 13 Pro Max, care a fost dotat cu o capacitate uriaşă de un terra.

Cât costă un iPhone 13 şi cum se poate comanda în România?

În România, pentru a avea ultimul model de iPhone imediat după lansare trebuia să plătești:

  • 4.488 lei, dacă îl cumpărai de la Orange;
  • 4.380 lei, dacă preferai să-l iei de la Vodafone;
  • 4.549 lei, de la eMAG sau iStyle.

iPhone 13 a primit îmbunătăţiri considerabile la camera de fotografiat şi chiar la baterie, acolo unde suferă majoritatea posesorilor de telefoane cu sistem de operare iOs.

Dacă un iPhone 13 Mini începe de la 809 euro, ei bine un 13 Standard porneşte de la suma de 909 euro. Un iPhone 13 Pro se poate cumpăra de la 1.159 euro şi preţul unui iPhone 13 Pro Max porneşte de la 1.259 euro.

Acestea sunt preţurile la care telefoanele au fost listate pe site-ul Apple, de unde se pot face momentan precomenzi doar din Germania, ori Austria.

Aveţi în vedere, însă, că în Europa transportul este mai scump, trebuie să ştiţi că veţi avea de achitat în plus suma de 100 de euro. Totodată, dacă vrei un spaţiu dublu de stocare, tariful se mai măreşte cu încă 100 de euro.

iPhone 13, preţuri în lei

Socotind toate aceste informaţii, în România un iPhone 13 Standard se poate comanda la un preţ de pornire de doar 3950 de lei, iar cel mini doar 3400 lei. Situaţia se schimbă atunci când vine vorba despre generaţia Pro, care este considerabil mai scump. Un iPhone 13 Pro se va putea achiziţiona în România de la preţul de 5400 de lei şi cel Pro Max de la 5900 lei.

De acum, totul depinde doar de firmele care aduc în România telefoanele produse de Apple. Orange, Vodafone sau eMag vor pune la vânzare noile telefoane iar preţurile de pornire vor fi cele menţionate anterior, la care se vor adăuga şi taxele impuse de fiecare distribuitor în parte, după politica firmei.