Gabriela Dinu Știri 27.05.2022 22:06

Plaja Vadu. Totul despre plaja Vadu. Ce e interzis să faci acolo, unde te cazezi. Cum ajungi acolo

Plaja Vadu. Totul despre plaja Vadu. Ce e interzis să faci acolo, unde te cazezi. Cum ajungi acolo

Plaja Vadu este una dintre cele mai populare din Constanţa. Satul aparţine de comuna Corbu, care mai are încă o plajă sălbatică, având acelaşi nume.

Este foarte aproape de staţiunea Mamaia, dar este accesat de turiştii care evită aglomeraţia şi agitaţia, cei care nu vor neapărat distracţie sau nu îşi găsesc divertismentul în muzică şi concerte, ci în linişte şi valuri de culoarea smaraldului.

Cum ajungi la Plaja Vadu din Constanţa?

Nu este nici prea complicat de ajuns la Plaja Vadu, căci dinspre Năvodari sau Mamaia ţii DJ 226 către Istria, până ce vei ajunge la comuna Corbu. După ce ieşi din ea, virezi la dreapta şi intri pe un drum comunal, care duce către satul Vadu. Urmează două instersecţii, din ambele virezi la dreapta, apoi ajung la un drum betonat unde nu va trebui să depăşeşti viteza de 10 kilometri pe oră.

Şi apoi dai de ultima parte a traseului tău către Vadu, o potecă îngustă de câţiva kilometri. Poţi merge acolo cu maşina sau motocicleta şi te poţi caza la cort, în zona special amenajată. Este interzisă parcarea maşinilor sau amplasarea corturilor direct pe plajă şi se dau amenzi usturătoare celor care sunt prinşi făcând asta.

Citeşte şi:

Plaja Corbu. Totul despre plaja Corbu. Ce nu ai voie să faci acolo, unde te cazezi. Cum ajungi acolo
Plaja Tuzla. Totul despre plaja Tuzla. Ce nu ai voie să faci acolo, unde te cazezi. Cum ajungi acolo

Aici vei găsi doar o cherhana, acesta este sinugurul loc unde poţi face ceva. În rest, doar linişte, odihnă şi relaxare. Preţurile la Cherhanaua Vadu sunt decente, servirea e rapidă şi oamenii foarte prietenoşi. Nu sunt coşuri de gunoi amplasate pe plajă, de aceea va trebui să cari tot ce ai putea lăsa în urmă acolo. Te poţi caza la Plaja Vadu doar în cort, iar dacă vrei o pensiune trebuie să mergi în Corbu.