Gabriela Dinu Știri 27.05.2022 19:44

Plaja Tuzla. Totul despre plaja Tuzla. Ce nu ai voie să faci acolo, unde te cazezi. Cum ajungi acolo

Plaja Tuzla. Totul despre plaja Tuzla. Ce nu ai voie să faci acolo, unde te cazezi. Cum ajungi acolo

Una dintre destinaţiile preferate ale românilor pentru vacanţa pe malul Mării Negre este Plaja Tuzla. Aici, odată cu începerea sezonului, fiecare weekend este de succes, fiind ultima plajă sălbatică de la noi din ţară, după cum spun oamenii locului.

Aceasta a devenit cunoscută abia în urmă cu puţini ani şi nu este amenajată asemenea plajelor pe care le ştiţi deja. Au fost amplasate, totuşi, pentru turişti câteva toalete ecologice şi de puţin timp au dus şi un salvamar pentru a le asigura protecţia turiştilor.

Ce să faci la Plaza Tuzla?

Farmecul deosebit al acestei plaje îl dă amplasarea, căci este situată fix sub coasta sălbatică a mării şi apa este de o culoare deosebită, de verde albăstrui. Plaja Tuzla este amplasată la 5 km distanţp de drumul care face legătura dintre Constanţa şi Mangalia, imediat după staţiunea Eforie Sud şi la 9 kilometri de staţiunea Costineşti.

Puteţi ajunge aici şi cu trenul, până pe strada Nicolae Titulescu, după care trebuie să mergeţi timp de 30 de minute pe jos.

Ce poţi face, odată ajunşi pe Plaja Tuzla? Ei bine, primul lucru este să te bucuri de culoarea spectaculoasă a apei mării, care se schimbă zilnic, atunci când nici nu te aştepti ea devine albastru sensin, verde, turcoaz etc.

Cum ajungi pe Plaza Tuzla?

Au fost amenajate şi câteva baruri, unde vă puteţi răcori cu un cocktail, dar unde puteţi şi mânca burgeri, hamsii şi alte preparate de acest gen. Ca în orice staţiune de la malul mării, vă puteţi închiria jet sky-uri sau vă puteţi plimba cu barca, aceasta având traseu până la epava din Costineşti.

Citeşte şi:

Plaja Corbu. Totul despre plaja Corbu. Ce nu ai voie să faci acolo, unde te cazezi. Cum ajungi acolo

Te poţi caza la pensiuni şi hoteluri, dar poţi merge şi în zona de corturi, unde vă puteţi amplasa propriul cort. Nu ai voie să îţi aşezi cortul direct pe plajă, ci trebuie pus în zona special amenajată. Un alt lucru interzis în zonă este ca turiştii să vină cu boxe şi să asculte muzică. Turiştii vin în special la Plaja Tuzla pentru a se bucura de linişte.