Gabriela Dinu Știri 24.05.2022 20:24

Piatra lui Lucaci. Cum arată traseul de o zi din inima Munților Gilău

Piatra lui Lucaci. Cum arată traseul de o zi din inima Munților Gilău

În Munţii Gilăului se află o formaţiune stâncoasă, un punct unde se vede o privelişte spectaculoasă asupra lacului Tarniţa. Acest punct se numeşte Piatra lui Lucaci şi se poate ajunge acolo la pas, pe un traseu care merită străbătut oricând.

Peisajele sunt superbe şi cu siguranţă către Piatra lui Lucaci îţi vei face o mulţime de fotografii Instagramabile. Este o zonă nu foarte cunoscută de români şi informaţiile cu privire la modul în care poţi ajunge acolo sunt vagi pe internet.

Ce traseu trebuie să urmezi pentru a ajunge la Piatra lui Lucaci de la Tarniţa?

Nu sunt foarte multe detalii despre cum să ajungi la Piatra lui Lucaci pentru a vedea Tarniţa, dar din rândurile următoare veţi afla tot ce este nevoie pentru şi despre acest traseu. Ei bine, drumul se poate face într-o zi şi veţi avea parte de un traseu interesant, de dificultate redusă. Puteţi merge primăvara, vara şi toamna, atunci când vremea vă permite.

Distanţa pe care o aveţi de parcurs este undeva la 8 kilometri şi vă trebuie cel puţin 2 ore şi jumătate, 3, pentru a-l putea face în voie. Există marcaje pe parcursul traseului, pe care va trebui să le urmaţi şi să vă ţineţi cărarea.

Citeşte şi:

Valea lui Stan. Traseul plin de adrenalină printr-un canion din Brașov
Vârful Toaca: traseu, activități imagini superbe, cazare

Punctul roşu este marcajul pe care îl veţi urma prin pădure, pentru a parcurge traseul Baraj Tarniţa – Piatra lui Lucaci – Baraj Tarniţa. La baraj vă puteţi parca maşina şi să o luaţi uşurel pe drumul din partea dreaptă, care urmează conduca de apă. Ajunşi la faţa locului veţi înţelege despre ce este vorba. În cazul în care doriţi vă puteţi descărca aplicaţia Munţii Noştri, care vă va fi extrem de utilă în cazul traseelor montane despre care nu se găsesc foarte multe informaţii pe Google, aşa cum se întâmplă în cazul acestuia.