Tudosie Andrei Utile 30.06.2023 21:05

Pe ce deget se pune inelul de logodnă și la ce mână

Pe ce deget se pune inelul de logodnă și la ce mână

Inelul de logodnă este un simbol al angajamentului și planurilor de căsătorie dintre doi îndrăgostiți. Există diverse opinii cu privire la mâna pe care ar trebui să fie purtat inelul de logodnă. Unii susțin că acesta ar trebui purtat pe mâna dreaptă, în timp ce alții cred că ar trebui să fie pe mâna stângă.

Există, totuși, o tradiție mai răspândită în care inelul de logodnă se poartă pe mâna stângă. În multe culturi, acest obicei este justificat prin faptul că degetul inelar al mâinii stângi ar avea o legătură directă cu inima.

Este important de știut că nu există o regulă absolută în acest sens și alegerea mâinii pe care se poartă inelul de logodnă poate varia în funcție de tradiții culturale sau preferințe personale.

Pe ce deget se poarta inelul de logodnă

O femeie care s-a logodit și se pregătește să se căsătorească poartă un inel de logodnă, oferit de partenerul ei. Este esențial să se înțeleagă că acest inel simbolizează iubirea și angajamentul dintre cei doi.

Inelul de logodnă trebuie purtat în mod constant pe deget, într-un mod similar cu verigheta. Există o tradiție care spune că odată ce inelul este pus pe deget, nu ar trebui să fie îndepărtat decât în situații excepționale. În privința mâinii pe care se poartă inelul de logodnă, există diferențe de opinie.

Bijuteria este dăruită de bărbat partenerei sale atunci când îi cere acesteia să se căsătorească. Există variante în care atât bărbatul, cât și femeia poartă inele de logodnă similare. În ceea ce privește degetul pe care se poartă inelul de logodnă, există diferențe în funcție de tradiții și culturi.

Pe ce mână și pe ce deget se pune inelul de logodnă

Când vorbim despre purtarea inelului de logodnă, este esențial să țineți cont atât de mâna pe care îl purtați, cât și de degetul pe care îl alegeți. Inelul de logodnă se poartă în mod tradițional pe degetul inelar al mâinii stângi. Acest obicei a rămas neschimbat de-a lungul secolelor.

O explicație pentru acest obicei este că degetul inelar conține o venă despre care se spune că duce direct către inimă. Această venă era numită „Vena Amoris”, care în limba latină înseamnă „vena dragostei”.