Gabriela Dinu Știri 14.11.2022 11:31

Cele mai scumpe bijuterii din lume. Cum arată și cine le deţine

Bijuteriile extrem de valoroase din lume sunt deţinute de omeni speciali, uneori controversaţi. Acestea sunt din metale preţioase, rare, şi conţin diamante sau alte pietre extrem de scumpe. În galeria foto ataşată acestui articol le şi puteţi vedea.

Perfect Pink Diamond este deţinut de către un ofertat al casei de licitaţii Christie, din 2010, când a plătit 23 de milioane de dolari. Acesta este un diamant roz, de 14, 23 karate, şi deţine recordul pentru cea mai scumpă bijuterie care a fost vândută vreodată la o licitaţie care a avut loc în Asia.

Care sunt cele mai scumpe bijuterii din lume

Totodată, în 250 de ani de când au loc licitaţii pentru diamante, doar 18 diamante de culoare roz au avut peste 10 karate. Heart of the Ocean este o bijuterie care a fost realizată din zirconiu şi aur alb, acel colier care este purtat de rose în celebrul film Titanic. Acesta a fost deţinut de Louis XVI, după care a fost modificat şi tăiat în formă de inimă, în timpul Revoluţiei Franceze.

Este o bijuterie controversată, iar cea care a purtat-o în public este nimeni alta decât Celine Dion, cea care a semnat coloana sonoră a filmului Titanic. S-a întâmplat în 1998, la decernarea Academy Awards.

Inelul Wittelsbach-Graff este o bijuterie care are la bază un diamant de culoare albastru închis, care are 31 de karate şi o claritate perfectă. Acesta a fost descoperit în India şi a fost purtat de către casele regale germane, din anii 1700. Acesta este deţinut de către familia regală a Qatarului, care a achitat pentru el suma de 80 de milioane de dolari.

Colierul cu diamante L’Incomparable a fost creat de bujiteria de lux pe nume Mouawad şi conţine un diamant galben pur, de 407 karate, plus alte 90 de diamante albe, de 230 de karate. Acest diamant a fost descoperit întâmplător de către o tânără, într-un morman de moloz minier, care se afla în Congo. Acesta a fost finisat în 2012 şi faptul că valorează peste 200 de milioane de dolari îl face să fie una dintre cele mai scumpe bijuterii din lume.