>
Inelul de logodnă este cea mai populară bijuterie din întreaga lume. Adorat de femei, căutat de bărbaţi, acest fapt se întâmplă în întreaga lume. Degetul pe care se poartă are şi el o simbolistică aparte.
Căsătoria reprezintă modul în care este celebrată dragostea dintre două persoane. Momentul în care decizi să-ţi uneşti destinele cu persoana iubită, ca bărbat, culminează cu alegerea unei bijuterii potrivite prin care să îţi ceri iubita de soţie.
Dar haideţi să aflăm mai multe despre acest inel şi ce reprezintă el. A apărut pentru prima dată în Roma Antică, atunci când femeile purtau inele din os sau fildeş. Acest obicei datează din vremuri străvechi şi se spune că este chiar mai important decât este verigheta. Este simbolul dragostei nemărginite, al iubirii absolute, visul fiecărui cuplu înainte să se căsătorească.
În 1215, Papa Inocenţiu al 3-lea a introdus ideea de logodnă, atunci când se dorea aşteptarea unei perioade până la căsătorie. Inelul cu diamant reprezintă uniunea a doi oameni care urmează să se căsătorească şi primii oameni care s-au logodit au fost Arhiducele Maximilian al Austriei cu Masy de Burgundy.
Revenind în prezent, inelul de logodnă se poartă pe inelarul mâinii stângi şi tradiţia purtării pe al patrulea deget provine din Egiptul Antic, atunci când se credea că venea care porneşte din acest loc este drumul către inimă, fiind conectată direct la ea. Vena Amoris sau vena dragostei i se zicea.
Femeile zilelor noastre au însă o abordare mult mai practică şi doresc să poarte inelul acesta pe mâna stângă deoarece majoritatea persoanelor sunt dreptace şi o folosesc mai mult pe aceasta. Inelul îl poartă astfel pe stânga pentru a evita ideea de a-l deteriora.
Materialele preferate pentru alegerea unui inel de logodnă este aurul sau platina şi pietrele preţioase nu lipsesc niciodată. În cazul în care vorbim şi de o persoană care îşi permite acest lucru, vorbim despre diamante şi alte pietre preţioase.
Multe femei aleg să poarte atât inelul cu care au fost cerute în căsătorie, cât şi cel cu care s-au cununat religios, pe aceeaşi mână.