Ionuț Nițulescu Actualitate 07.06.2021 11:51

O fată de 10 ani a aflat că mai are de trăit doar 24 de ore, după ce a mers la medic pentru probleme cu vederea

O fată de 10 ani a aflat că mai are de trăit doar 24 de ore, după ce a mers la medic pentru probleme cu vederea

O puștoaică de 10 ani a aflat că mai are doar câteva ore de trăit, după ce a ajuns la spital din cauza problemelor cu vederea.

Hollie Hartley, din Marea Britanie, se plângea că nu vede foarte clar. Starea i s-a înrăutățit , era obosită și deja avea probleme la școală.

„Hollie nu voia să se ridice din pat pentru școală sau altceva, la început am crezut că doar încearcă să-și ia o zi liberă de la școală! Dar la scurt timp după ce am lăsat-o la şcoală am primit un telefon pentru a o lua acasă, deoarece se simţea rău și avea vederea încețoșată”, a povestit Charlie, fratele lui Hollie, în vârstă de 18 ani.

O fată de 10 ani a aflat că mai are de trăit o zi

Părinții s-au îngrijorat și au dus-o de urgență la spital. Atunci, medicii i-au dat o veste cumplită. Copila avea o tumoare pe creier și mai avea de trăit doar o zi. Fratele ei a dezvăluit terifiat momentul:

„Sora mea ne întreba dacă va muri și dacă se va culca nu se va trezi – a fost sfâșietor. Dar încercam să fim pozitivi de dragul ei”, a spus el.

Doar o minune a salvat-o, căci Hollie a supraviețuit cele 24 de ore, în ciuda pronosticurilor medicilor și a fost transportată la un alt spital,  unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale.

O săptămână mai târziu, medicii i-au dat un alt diagnostic crunt. Copila suferea de neurofibromatoză – o afecțiune rară a pielii în care se formează tumori pe țesuturile nervoase.

Hollie a aflat că suferă de o boală incurabilă

Boala poate provoca uneori dezvoltarea tumorilor în creier pe nervii cranieni sau pe măduva spinării, ceea ce însemna că trebuia să trăiască cu această boală cumplită pentru tot restul vieții.

Citește și: Ciocolata bebelușului. 3 rețete simple pentru copilul tău

„Acum își dă seama prin ce trece. Vrea să se asigure că toată lumea este în regulă și își ascunde durerea. Este foarte greu să te uiți la asta”, a dezvăluit fratele ei.

Nu există tratament pentru boala ei, astfel că ea va trebui să meargă la spital din 3 în 3 luni pentru a face un RMN, până la 16 ani. și să fie supusă chimioterapiei, dacă vor exista tumori.

„Încercăm doar să-i oferim lui Hollie ce e mai bun posibil și să îi ușurăm viața pe măsură ce trece cu această boală oribilă”, a adăugat Charlie.

Fratele ei a lansat o pagină de donații, în speranța că îi va putea îndeplini surorii ei cât mai multe dorințe.