Gabriela Dinu Știri 22.01.2023 22:21

Ciocolata bebelușului. 3 rețete simple pentru copilul tău

Ciocolata bebelușului. 3 rețete simple pentru copilul tău

Bebeluşii nu au voie să consume ciocolată până la vârsta de 2 ani şi totuşi există mămici care au descoperit reţeta perfectă de ciocolată bebeluşească, deosebit de gustoasă şi potrivită pentru micuţul lor şi fără zahăr adăugat. În locul îndulcitorului atât de dăunător, acestea folosesc diverse ingrediente bio din comerţ.

Prima reţetă de ciocolată pentru bebeluşi are la bază pudra de roşcove, bogată în nutrienţi şi un foarte bun antioxidant. Nu are substanţe dăunătoare sau nocive, cofeină, colesterol sau cine ştie ce alte lucruri care le-ar putea face rău piticilor. Aveţi nevoie de un avocado, o banană, o lingură de pudră de roşcove, o lingură de fulgi de cocos pentru decor, iar dacă nu vă place ideea, puteţi renunţa la ei.

3 reţete uşor de făcut de cicolată bună pentru bebeluşi

Se taie şi se scoate avocado, aveţi grijă să fie bine copt, apoi se adaugă la blender cu restul ingredientelor până când veţi obţine o pastă uşor cremoasă, dar groasă. Din compoziţia rezultată modelaţi biluţe pe care le treceţi prin fulgi de cocos, dacă doriţi. Dacă nu, se pot servi chiar şi aşa.

O altă reţetă de ciocolată foarte bună pentru bebei este cea care se face din: un avocado, o banană, 1 lingură pudră de roşcove, 150 grame de zmeură, care poate fi atât proaspătă, cât şi congelată, precum şi de o lingură de ulei de cocos. Toate ingredientele se amestecă bine într-un blender şi rezultatul obţinut poate fi consumat ca atare.

Ultima reţetă de cicolată pentru bebeluşi care se face cel mai uşor, într-un timp record, perfectă pentru mamele grăbite şi mereu pe fugă, dar e şi delicioasă şi va fi cu siguranţă devorată de cel mic. Ai nevoie de un avocado, o banană, o lingură pudră de roşcove, o linguriţă de miere şi un vârf de lingură de scorţişoară. Se mixează bine toate şi se serveşte ciocolata. Ce trebuie să reţineţi din toate aceste reţete este că au câteva elemente comune care sunt şi elementele cheie ale acestui desert şi anume avocado şi pudra de roşcove, cea din urmă oferindu-i culoarea specifică.