Gabriela Dinu Vedete 13.02.2023 10:58

Nicoleta Luciu: CV, Biografie, Afaceri, Familie, Inălțime, Greutate

Nicoleta Luciu: CV, Biografie, Afaceri, Familie, Inălțime, Greutate

Nicoleta Luciu s-a născut pe 12 septembrie 1980 la Bucureşti şi este de profesie actriţă, fotomodel, cântăreaţă şi a mai fost co-prezentatoare a emisiunii Vocea României, de la Pro TV, dar şi asistenta lui Teo Trandafir, pe vremea când aceasta activa la Pro TV.

Mai are un frate şi o soră, pe Iuliana Luciu, care activează şi ea în showbiz-ul românesc, şi pe Dan Luciu, care nu este la fel de celebru precum surorile sale. Despre familia sa, Nicoleta Luciu povestea că: „M-am născut pe 12 septembrie 1980, într-o familie cu trei copii. Dacă mi-aş descrie cât mai scurt copilăria, cuvantul potrivit ar fi… „normală”. Normală şi frumoasă pentru acele timpuri, fără Internet, mediaţii sau after school, cu ieşit afară cu cheia la gât şi aproximativ zece minute de desene animate pe seară. 🙂 Am fost un copil cuminte… poate puţin prea cuminte, iar asta n-o spun eu, ci cei de acasă.”

Nicoleta Luciu, CV bogat

Spune că la şcoală nu a excelat pe vreun plan anume, însă a fost conştiincioasă şi a încercat tot timpul să obţină note cât de bune. La 16 ani, s-a apucat de modeling şi aşa a reuşit să îşi întreţină de una singură familia, s-a lăsat pe ea şi pasiunile ei, de dragul lor, după cum povestea chiar ea: „Am făcut şi primii bănuţi din modeling – suficient de multi pentru vremea aceea, din care imi întreţineam familia: doi fraţi şi doi părinţi. Îmi amintesc că mi-aş fi dorit foarte mult să fac balet, însă posibilităţile financiare nu ne-au permis, având în vedere că eram trei fraţi cu nevoi multe şi diferite.”

A copilărit în cartierul Rahova din Bucureşti. Acolo a făcut şcoala generală, dar şi liceul, de când a început să se întreţină singură. Făcea bani din meseria de model şi hostess. S-a înscris la Şcoala Postliceală Sanitară, de unde a obţinut diploma de asistent medical, iar pe parcursul studiilor şi-a continuat meseria în media. Aşa a făcut ca în doar al doilea an de studiu să câştige Miss România, moment în care s-a lansat propriu zis la noi în showbiz, contractele au început să curgă şi ofertele nu se mai opreau.

„A urmat o perioadă în care a trebuit să mă împart între practica la Terapie Intensivă şi job-urile pe care le aveam şi am reuşit să fac asta cu greu, dar cu succes. Îmi plăcea foarte mult meseria de asistent medical, aşa că îmi găseam întotdeauna timp pentru practică, pe care am urmat-o cu sfinţentie şi pasiune”, spunea Nicoleta Luciu.

Nicoleta Luciu şi Dinu Maxer. Sursa foto: Facebook
Nicoleta Luciu şi Dinu Maxer. Sursa foto: Facebook

A pozat şi în Playboy, celebra revistă dedicată bărbaţilor şi nu numai, la doar un an după ce a devenit cea mai frumoasă femeie din România. După acel moment, a mai fost cooptată la alte 4 şedinţe foto, din care a scos bani frumoşi. Nicoleta Luciu a mai fost copertă şi pentru revistele Iveco, Vivre, Pro TV Magazin, TV Mania, Unica, Tabu, Ce se întâmplă, doctore?, Instyle, Viva, Marea Dragoste sau Tango. A mai pozat pentru Xavier Laurent, Casa rebevva Rita, Face2Face Models, Gazeta Sporturilor, Redis Nutriţie, Palux, Up Beauty Center, Beeafeater Tonic.

În ce filme a jucat Nicoleta Luciu

Dornică să îşi încerce norocul şi în domeniul actoriei, Nicoleta Luciu s-a prezentat la castinguri. „A fost o şansă a vieţii pentru care sunt recunoscătoare. Am iubit fiecare rol în parte, pe care am încercat să mi-l asum şi să îl joc atât de bine cât am putut, profitând din plin de şansa de a sta pe langa mari actori, de la care am încercat să învăţ şi să… fur, aşa cum se zice, meserie”, a povestit voluptoasa şatenă.

A fost distribuită în roluri secundare sau principale în producţiile La servici 2005 – 2007, Lacrimi de iubire, din 2006, Vreau să simt, din 2006, Azucena – Îngerul din abanos, din 2005, State de România – Student la Sorbona, în 2009, Lacrimi de iubire – filmul, din 2006, Inimă de ţigan, Regina, din 2008, Aniela 2009 – 2010, Iubire ca în filme, 2006 – 2007, Selfie, din 2014 şi The Lego Movie din 2014, unde a fost voce.

Avea doar 20 de ani când a intrat în spaţiul public, era tot mai cunoscută, lumea deja ştia cine este Nicoleta Luciu, aşa că s-a gândit să încerce şi în industria muzicală. A luat cursuri de canto, vocea nu era chiar punctul ei forte, dar a reuşit să lanseze albumul Prinde-mă în 2006 şi a luat parte din trupa Laguna.

Nicoleta Luciu şi Zsolt Csergo. Sursa foto: Facebook
Nicoleta Luciu şi Zsolt Csergo. Sursa foto: Facebook

Primul iubit celebru pe care l-a avut Nicoleta Luciu a fost Dinu Maxer, cel care i-a fost manager pe vremea în care aceasta făcea parte din trupa Laguna. Cei doi au avut o relaţie serioasă, de mai mulţi ani, şi s-au despărţit fără să ofere detalii. Numai că, recent, Nuţu Cămătaru şi-a lansat cartea autobiografică în care erau amănunte picante despre relaţia pe care a avut-o cu Nicoleta pe vremea când aceasta era cuplată cu…Dinu Maxer. Contactat să comenteze acest episod, acesta s-a reţinut să declare că:

„Eu nu știu nimic despre acest episod, n-am nimic de spus. Sunt curios însă și mă întreb de ce Nicoleta nu apare să declare ceva? De ce tace? Noi am avut o relație frumoasă, de opt ani, până în 2005. Când ne-am cunoscut era domnișoară. Ne-am despărțit cu o săptămână înainte de Paște, a fost o despărțire liniștită, apoi n-am mai avut despre ce să vorbim, Nicoleta a avut familia ei, eu, pe a mea”, a spus Dinu Maxer.

Nicoleta Luciu, înşelată de Zsolt Csergo?

Au urmat relaţii pasagere, dar nu s-a mai afişat cu alţi bărbaţi, până când l-a întâlnit pe Zsolt Csergo, alături de care a făcut 4 copii, dintre care 3 sunt tripleţi. Acum, aceasta s-a retras din televiziune, îşi mai ia contracte pasagere din când în când, din care scoate oricum bani frumoşi, având în vedere notorietatea pe care a căpătat-o în timp. În 2011, s-a zvonit că ar urma să divorţeze de Zsolt din cauza infidelităţii acestuia, dar Nicoleta Luciu a infirmat zvonurile:

Nicoleta Luciu, alături de cei 4 copii. Sursa foto: Facebook
Nicoleta Luciu, alături de cei 4 copii. Sursa foto: Facebook

„Copiii sunt bine! Mi-au schimbat mult viața, dar chiar și așa pot să îți zic că sunt suficienți câți avem. Nu îmi mai doresc altul. Am și 42 de ani. Este ok așa cum sunt! Nu mă consider o mamă eroină că am patru copii. Sunt femei care au și câte 10 copii. Acele persoane sunt mame eroine, nu eu. Ne creștem copiii așa cum credem, eu și Zsolt, că este mai bine și mai frumos. Soțul este și el bine, sănătos, ne este bine așa cum suntem. Ne înțelegem minunat și nu avem probleme în cuplu”, a mărturisit Nicoleta Luciu.

Date Biografice Nicoleta Luciu: înălțime, greutate

Nume complet: Luciu Nicoleta
Data naşterii: 12 septembrie 1980
Locul naşterii: Bucureşti
Partener: Zsolt Csergo
Greutate: 57 kg
Înălţime: 1,75 m