Tudosie Andrei Vedete 10.10.2023 16:00

Mihai Coadă: CV, Vârstă, Biografie, ocupație, familie, surse de venit

Mihai Coadă: CV, Vârstă, Biografie, ocupație, familie, surse de venit

Mihai Coadă, talentatul actor român, în vârstă de 71 de ani, născut la Ploiești pe 17 iunie 1952, și-a început studiile de actorie în anul 1983 la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale din București, fiind sub îndrumarea profesorilor de prestigiu Octavian Cotescu și Mircea Albulescu. În 1985.

Cine este Mihai Coadă

A debutat pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești, iar de atunci a devenit o figură iconică a teatrului românesc.

Mihai Coadă, faimosul actor cunoscut pentru rolul său memorabil ca Nelu Curcă în celebrul serial de comedie „La bloc,” a decis să se retragă din lumea filmului și să urmeze o cale mai spirituală după încheierea filmărilor.

Cu toate că nu a adoptat viața de călugăr, el a ales să se apropie mai mult de Dumnezeu și să exploreze dimensiuni spirituale ale vieții sale. Această schimbare în direcția sa spirituală a atras atenția publicului și i-a determinat pe mulți să se întrebe despre motivațiile sale și despre cum își trăiește viața în prezent.

Recent, actorul a făcut o dezvăluire neașteptată, și anume, că și-a înșelat soția. Acest gest a stârnit interesul și curiozitatea publicului, iar mai ales fiica sa a avut cuvinte de spus cu privire la această chestiune delicată.

„S-a întâmplat prin 1994 când am făcut un păcat greu. Am căzut într-un păcat greu care se numește adulter. Atunci s-a trezit conștiința în mine că nu era în regulă (…) (n.r. Înainte de incident) foarte rar mă ducem la biserică. Când plecam la lucru, îmi făceam cruce, dar nu aveam o viață duhovnicească”, a spus Mihai Coadă în cadrul unui podcast.

Mihai Coadă a dezvăluit că din prima sa căsătorie are o fiică. Cu toate acestea, tânăra a ales să părăsească familia după ce părea că părinții săi ar putea să se împace, fiind influențată de apropierea de mama sa. După 17 ani de căsnicie, el și prima sa soție s-au despărțit.

„Din prima căsătorie aveam o fată. Fata mea ne-a zis și ea să ne despărţim, ea era cam libertină, avea 18 ani. Mi-a zis: „Dacă vă împăcați, eu plec de acasă”. Era mai apropiată de mama ei și probabil au discutat. S-au despărțit apele după 17 ani. Am divorţat de prima soţie din cauza ispitelor, aşa mai păcătuiesc bărbaţii. Se mai uita în stânga şi în dreapta, femeia atrage…. Am stat singur 3 ani de zile, nu ştiam ce să fac, atunci am vrut să intru în călugărie. Am greşit în căsnicie”, a mărturisit Mihai Coadă.

Din ce trăiește fostul actor

Actorul a explicat că în prezent își susține traiul din pensie și din sumele primite de la CREDIDAM, probabil în legătură cu drepturile de autor provenind din contribuția sa la serialul TV.

De asemenea, el a menționat că a redus semnificativ activitatea sa ca actor și că a ieșit la pensie pentru a simplifica lucrurile și a se concentra pe un drum pe care îl consideră rânduit de Dumnezeu.

„Trăiesc din pensie și ce mai pică de la CREDIDAM datorită serialului, drepturile de autor, praful de pe tobă. Am vrut să simplific lucrurile și am ieșit la pensie. Nu mai fac multe. Am un drum pe care mi l-a rânduit Dumnezeu și asta fac. Mi-am simplificat viața să fie plăcută lui Dumnezeu. Ca actor nu mai puteam să lucrez”, a spus Mihai Coadă în podcast-ul Acasă la Măruță de pe Youtube.