Ionuț Nițulescu Utile 20.12.2022 21:00

Ce înseamnă când visezi o persoană care a murit

Ce înseamnă când visezi o persoană care a murit

Un vis care cu siguranță ne tulbură și ne pune pe gânduri este cel în care ne apare o persoană care a murit. Tradiția spune că atunci când visăm o persoană decedată, cineva din familie va muri. Psihologii nu sunt de aceeași părere.

Cum intrepretăm un vis în care visăm un om decedat

Psihologii susțin că atunci când visăum un om mort ne pregătim pentru sfârșitul unei etape din viața noastră. Poate fi vorba despre dispariția unor sentimente sau chiar ruperea unei relații. Dacă omul pe care îl visezi decedat îți era apropiat și a trecut în neființă de puțin timp înseamnă că încă nu ai trecut peste acest episod neplăcut din viața ta și încă suferi.

Dacă visăm că ne moare unul dinre părinții, tradiția spune că urmează o perioadă grea în viața ta, apariția unui părinte mort în vis simbolizând regret, nostalgie sau ghinion în dragoste. În același timp acest coșmar poate indica că în viața ta vor fi schimbări majore.

Apariția unui om mort în visul tău mai poate semnifica și lipsa de motivație și că ai senzația că stai pe loc, că nu reușești să avansezi în viață, orice ai face. Deci persoana moară din vis poate fi o parte a ta pe care vrei să o lași în urmă.

Citește și: Dicționarul viselor. Ce înseamnă, de fapt, atunci când visezi că mori

Ce înseamnă dacă visăm că un mort este viu

Superstițiile spun că în cazul în care vei visa un mort viu vei avea o viață lungă. Dacă persoana care a decedat îți apare în vis fericită și vorbește cu tine înseamnă că vei avea parte de bucurii în perioada următoare.

Psihologii susțin că acest vis semnifică faptul că nu puteți trece peste trecerea în neființă a unei persoane apropiate. Visele de genul acesta, susțin specialiștii, te vor ajuta să conștientizezi aceste sentimente pe care ai fi vrut să le ascunzi undeva.

Dacă în vis îți apare bunica moartă înseamnă că ai nevoie de afecțiune, apariția ei fiind simbolul unui înger păzitor care te ajută să treci peste greutățile cu care te confrunti în viață.