Ionuț Nițulescu Știri 04.06.2021 12:05

Mărturia cutremurătoare a unei supraviețuitoare a traficului de persoane: „M-am trezit în cameră, în pat”

Mărturia cutremurătoare a unei supraviețuitoare a traficului de persoane:

La 26 de ani, Aurelia își privește cei doi copii și speră că viața să-i zâmbească și ei acum. Ea este una dintre supraviețuitoarele traficului de persoane, iar povestea ei este cutremurătoare.

A fost crescută de bunici și s-a căsătorit la puțin timp după ce a împlinit 18 ani. A avut parte de o relație abuzivă. A fost umilită și bătută, dar a rămas lângă soțul agresiv pentru copii: „A adus peste mine amantele lui, dar am stat cu el pentru copii”.

O prietenă a vândut-o

Bărbatul a fost arestat, iar soacra a dat-o afară din casă cu tot cu cei mici. Au stat pe stradă, sub cerul liber, luni întregi, apoi într-o cocioabă la marginea orașului. „Era ziua de Crăciun, am stat cu copiii sub niște balcoane, pe niște cartoane. Am găsit niște plăpumi la gunoi, i-am învelit și m-am băgat peste ei”, a povestit tânăra pentru libertatea.ro.

Atunci una dintre prietenele ei i-a oferit un job la mare, să ajute în bucătărie și la curățenie într-un local. I se ofera un salariu de 2.500 de lei, dar și cazare și mâncare. Credea că așa va putea avea grijă de copiii ei, rămași la familia soțului, și a acceptat imediat, fără să știe că visul i se va tranforma într-un coșmar.

A fost obligată să se prostitueze și pentru că a refuzat, a fost bătută cu sălbăticie.

„Uite, eu știu tot despre tine, știu unde ești, știu copiii unde sunt, pot să-ți iau copiii, pot să te omor și pe tine aici, că nu mă interesează. Iar eu prietenei tale i-am dat bani pe tine”, a venit răspunsul unuia dintre traficanți.

A fost amentințată, bătută, împușcată cu un pistol cu bile și cu unul pe curent, a fost tunsă și drogată.

„Vedeam, simțeam, dar nu mă puteam opune. Făceau clienții cu mine fără protejare. Așa am stat un an, prin drog și bătaie”, a povestit ea.

Nu avea voie să iasă din apartament, iar proxeneții erau cei care îi făceau cumpărăturile la suprapreț. Deși nu a văzut niciodată vreun ban, s-a trezit cu o datorie de 100 de milioane la proxeneți.

Citește și: Bătrână de 82 de ani, aruncată în fântână de fiul ei

Bătută, umilită, drogată și obligată să se prostitueze

A fost salvatăd e mascați, care au spart ușa apartamentului în care se afla. Și-a revăzut agresorii la tribunal, dar a găsit ajutor și sprijin în fundația Open Door și a dezvăluit chinurile prin care a trecut. Traficanții au fost condamnați.

S-a întors apoi la soțul ei, care a ieșit din închisoare, tot pentru copii, dar violențe au continuat. A fugit și a obținut ordin de protecție împotriva lui. Acum locuiește la centrul pentru victimele traficului de persoane împreună cu cei mici. Au făcut terapie împreună și încearcă să scape de imaginile groazei ce o însoțesc constant.

„Copiii au învățat să nu se mai ascundă sub paturi, sub dulapuri”, a dezvăluit ea

Cea mai mare dorință a ei este să aibă o casă și să înfieze un bebeluș de la casa de copii, căruia să îi ofere dragostea căre ei i-a lipsit atât de mult. Unul dintre cei mici a propus asta, după ce a stat o perioadă într-un centru de plasament: „A spus că vrea un copil de acolo. Să aibă un frățior, care nu are mamă și tată, dar o să aibă mamă și doi frățiori”.

Autorităţile române au deschis 532 de noi cazuri de trafic de persoane în 2019, un număr în scădere față de anul precedent (695 în 2018). Instanţele au condamnat 120 de traficanţi de persoane în același an.