Gabriela Dinu Vedete 20.02.2023 08:59

Marcel Pavel: CV, Biografie, Afaceri, Familie, Înălțime, Greutate

Marcel Pavel: CV, Biografie, Afaceri, Familie, Înălțime, Greutate

Marcel Pavel este un cunoscut interpret de muzică uşoară din România. S-a născut pe 4 decembrie 1959 în localitatea Independenţa din judeţul Galaţi, are 63 de ani şi a copilăriit în Câmpulung Muscel.

Acolo s-au mutat părinţii lui pe vremea când artistul avea doar 3 ani. S-a născut într-o familie de muzicieni, tată său de profesie violonist şi fraţi instrumentişti: Micky Pavel cântă la saxofon, claviaturi şi solo voce, Gigel Pavel este stbilit în Germania şi este de profesie saxofonist profesionist, iar sora lor, Gina Pavel, este de profesie pianistă şi solistă vocală.

Marcel Pavel provine dintr-o familie de muzicanţi

Bunicul lor a fost Ion Taraş, un cunoscut rapsod popular. Mama sa nu a avut nicio legătură cu muzica, dar a fost liantul perfect pentru Marcel Pavel pentru o educaţie muzicală bună, pe care a primit-o de la tatăl său şi restul, de care s-a ocupat mama sa.

Marcel Pavel avea doar 3 ani când i-a fost descoperit talentul artistic, avea ureche muzicală încă de atunci, când a început să cânte la tobe. La doar 6 ani a fost înscris la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, pentru a studia violoncel şi Pian. Oraşul antreior amintit a fost locul perfect pentru Marcel Pavel pentru a se dezvolta din punct de vedere artistic.

Mai departe, acesta s-a înscris la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Piteşti şi a studiat percuţia, fiind pasionat de stilurile de muzică rock şi jazz rock. A absolvit apoi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, secţia de canto clasic.

Colaborarea cu Monica Anghel

După toate studiile muzicale realizate şi cunoştinţele dobândite, Marcel Pavel a devenit un fin interpret de chitară bas, contrabas, violoncel, pian şi percuţie. A fost contractat pentru concerte în ţări precum Olanda, Germania, Italia, Belgia, Franța (Paris), Elveția (Lausanne, Geneva), Austria, Polonia, Egipt, Israel, Statele Unite ale Americii, Spania, Portugalia, Grecia, Turcia, Cipru, Estonia, Republica Moldova.

Melodia „Frumoasa mea”, lansată în 2000, l-a făcut pe Marcel Pavel şi un cunoscut solist muzical. Este o melodie ce a fost compusă de Ovidiu Komornic, ce este ascultată şi acum, iar Marcel Pavel este chemat la nunţi pentru a deschide evenimentul cu dansul mirilor interpretat de el live, pe această piesă.

Marcel Pavel alături de soţia Violeta şi cei doi copii ai cuplului. Sursa foto: Facebook
Marcel Pavel alături de soţia Violeta şi cei doi copii ai cuplului. Sursa foto: Facebook

Pentru albumul „Frumoasa mea”, Marcel Pavel a vândut 250.000 de exemplare, motiv pentru care a primit Discul de Platină. De-a lungul carierei sale, acesta a colaborat cu onica Anghel, Sanda Ladoși, Luminița Anghel, Nico, Andra, Bodo, Laurențiu Cazan, Elena Cârstea, Costi Ioniță, Lavinia – ex Spicy, soprana Mihaela Stanciu, soprana Irina Iordăchescu, soprana Crina Zancu, Toto Cutogno, Boney M (în cadrul unui concert organizat la Chișinău, în 2006), Smokie (în cadrul unui concert, la Craiova, unde au luat parte 40.000 de spectatori, pe 3 iunie 2007) precum și cu Orchestra Filarmonicii George Enescu condusă de Iosif Prunner, dar și Big Bandul Radio condus de Ionel Tudor. Marcel Pavel a făcut parte şi din formaţia Riff, iar în anul 1981 a fost plecat într-un turneu care a durat mai bine de șase luni împreună cu formația Semnal M.

În 2002, Marcel Pavel a participat alături de Monica Anghel la selecţia naţională de la Eurovision, cu piesa Tell me why. La concursul european, aceştia s-au calificat în marea finală şi au obţinut locul 9, reprezentând cea mai bună clasare a României de până atunci. S-a implicat şi în politică, atunci când s-a înscris ca membru în cadrul Partidului Ecologist Român.

Cine este soţia lui Marcel Pavel şi cu ce se ocupă?

Viaţa personală a lui Marcel Pavel nu a fost în niciun fel afectată de celebritate. Nu a ţinut prima pagină a ziarelor de scandal prin aventuri sau altele, este căsătorit încă din 1992 cu o fostă balerină a Teatrului Bolşoi din Moscova, pe nume Violeta Şmîşleava, alături de care are trei copii, doi băieţi pe nume Sasha şi Richard, care studiază şi ei muzica, şi o fată născută în 2013, pe nume Ioana Ivenalia, botezată după numele bunicilor.

Pentru familie Marcel Pavel a luptat mereu. Acesta îşi întreţine părinţii încă de când a început să facă bani frumoşi din muzică, mamei sale îi trimitea câte 1.000 de euro în fiecare lună, pentru a se putea descurca: „Nu sunt așa un mare cheltuitor, eu mi-am ajutat familia tot timpul! Mamei mele, Dumnezeu să o odihnească, îi trimiteam 1.000 de euro pe lună. Treizeci de ani asta am făcut eu, când am început să-mi permit. Am ajutat familia, pe sora mea, pe frații mei i-am ajutat cu ce am putut”, a declarat Marcel Pavel.

Drama din familia lui Marcel Pavel

Fratele său mijlociu a trecut printr-o adevărată cumpănă, iar Marcel Pavel i-a fost alături, oferindu-i 30.000 de euro pentru a putea fi operat pe cord: „Pe fratele meu care a avut un infarct, cel mijlociu, a fost operat pe cord, apoi a făcut ocluzie intestinală, am cheltuit cred că vreo 30.000 de euro. Sunt niște economii pe care probabil că faci un efort enorm să reușești să strângi un bănuț, dar când e vorba de familie, pentru mine este pe primul plan. De ce să am eu și ei să nu aibă?! Adică ce fericire mai am eu, înseamnă că sunt un egoist”, a încheiat Marcel Pavel.

Marcel Pavel biografie: Vârstă, înălțime

Nume complet: Pavel Marcel
Data nașterii: 4 decembrie 1959
Locul nașterii: Independenţa, judeţul Galaţi, România
Vârstă: 63 de ani
Înălțime: 1,70 m
Greutate: 75 de kg
Copii: Sasha, Richard şi Ioana Iuvenalia Pavel