Gabriela Dinu Știri 07.03.2023 11:00

Limbaj de programare pentru copii. Ce cursuri să urmeze copii tăi ca să nu aibă nicio grijă în viitor

Limbaj de programare pentru copii. Ce cursuri să urmeze copii tăi ca să nu aibă nicio grijă în viitor

Trăim în era tehnologiei, care a revoluţionat viaţa oamenilor de pretutindeni, de toate vârstele. Ţările europene au introdus deja limbajul de programare în programa şcolară şi elevii din Belgia, Estonia, Finlanda, Franţa, Marea Britanie, Portugalia, Polonia, Spania sau Slovacia învaţă deja la cursuri.

Toate ţările menţionate anterior au realizat numeroase studii şi după ce s-a descoperit că cele mai bune momente pentru a începe învăţarea unui limbaj de programare este chiar din ciclul primar. Atunci, copiii sunt deosebit de receptivi şi pot înmagazina informaţie utilă, prezentată într-un mod distractiv, din domeniul programării.

Ce limbaj de programare este potrivit pentru copii?

Părinţii interesaţi de dezvoltarea copiilor în acest mod sunt curioşi cum l-ar putea duce pe cel mic la un astfel de curs, dar ce trebuie să ştie ei este faptul că există numeroase cursuri de programare, speciale, pentru copiii de diverse vârste, adaptate după nevoile fiecăruia.

Una dintre platformele destinate unui astfel de curs este chiar Scoolcode, care este destinată copiilor de minimum 7 ani. Principiile şi bazele programării sunt dezvoltate de aceştia într-un creator digital de jocuri şi aplicaţii, pe care le vor adapta în funcţie de vârsta copilului tău. Mai mult, de vreme ce pandemia de coronavirus pare departe de a se termina, cei de la Scoolcode au posibilitatea de a face cursurile într-un format live online, prin intermediul aplicaţiei Microsoft Teams, iar cel mic va învăţa programare la fel cum o face şi la şcoala online.

Exerciţiile vor creşte odată cu vârsta şi cu experienţa micuţului tău şi fiecare curs va fi adaptat în funcţie de nevoile sale. Astfel, un copil de 13-14 ani nu va face niciodată aceleaşi lucruri pe care le face unul la început de drum, în vârstă de 7 ani.

Pe lângă această platformă, există şi altele, din care puteţi alege în funcţie de dorinţe, locaţie şi buget. De exemplu, puteţi duce copilul să înveţe programare la Let’s Code, iTech Academy, Hipo, Învăţăm Programare.ro şi multe altele.