Gabriela Dinu Știri 01.05.2021 08:33

La ce oră se închid magazinele astăzi, 1 mai în București. Programul din Sâmbăta Mare

La ce oră se închid magazinele astăzi, 1 mai în București. Programul din Sâmbăta Mare

Toată România freamătă în aşteptarea sărbătorilor pascale. De Paşte, oamenii se întâlnesc cu cei dragi şi se aşează împreună la masă. De aceea, cumpărăturile se prelungesc până în Sâmbăta Mare, când magazinele din Bucureşti au un program special.

Totul pentru ca românii să îşi poată face cumpărăturile în voie, cu ocazia Paştelui. Înainte de intrarea în Săptămâna Mare, o hotărâre de Guvern era făcută publică privind orarul de funcţionare al magazinelor pentru zilele de vineri dinaintea Floriilor şi dinaintea Paştelui.

Programul magazinelor în Sâmbăta Mare, 1 mai, în Bucureşti

Hotărârea venea în contextul în care Bucureştiul avea o rată de incidenţă mare şi în weekend toate magazinele se închideau la ora 18:00, iar circulaţia fără un motiv bine întemeiat se putea realiza doar până la ora 20:00. Dispoziţia le permitea oamenilor să circule în Vinerea Mare până la ora 21:00, iar magazinele aveau porţile larg deschise pentru cumpărători până la ora 20:00.

Doar că, de luni, rata incidenţei a scăzut dramatic şi toate restricţiile au fost ridicate în Bucureşti. Astfel, toate magazinele vor fi deschise la programul lor normal, adică până la ora 21:00, iar circulaţia se va închide abia după ora 22:00.

Este o veste cu atât mai bună cu cât românii şi aşa reuşeau să ajungă foarte greu la cumpărături după terminarea programului de muncă. Căci magazinele se închideau mult prea devreme pentru ei.

La ce oră se închid magazinele azi

Lucrurile par să revină uşor, uşor la normal. Măsurile de restricţie se relaxează şi în aer pluteşte un oarecare aer de normalitate. Rămâne însă de văzut. Căci de cele mai multe ori oamenii nu respectă normele de distanţare şi unii specialişti mai sceptici se aşteaptă ca după Paşte să avem parte de valul trei al coronavirusului.

Până atunci, ne bucurăm cu responsabilitate de sărbătorile pascale şi de noile măsuri de relaxare privind funcţionarea magazinelor şi a teraselor sau restaurantelor. Căci sâmbătă nu e doar Sâmbăta Mare, dinaintea Paştelui, ci şi 1 mai, când tinerii petrec şi se bucură de viaţă.