>
Migdalele sunt consumate în toată lumea pentru gustul şi proprietăţile sale şi de ceva timp făina produsă din aceasta a început să fie folosită în bucătărie de cei care doresc să gătească fără să utilizeze glutenul, soia sau altele.
Popularitatea acesteia a crescut foarte mult în ultima perioadă şi gustul său inconfundbail o face să fie folosită de mulţi. Are o aromă dulce, asemănătoare untului, un conţinut scăzut de carbohidraţi şi grăsimile sale, considerate a fi din categoria celor bune, dau o aromă deosebită.
Făina de migdale are un gust inconfundabil şi vă veţi da imediat seama când gustaţi dintr-un preparat dacă aceasta a fost utilizată pentru realizarea sa. Se pune în macarons, celebrul desert franţuzesc, fursecuri, diferite prăjituri şi torturi, clătite, brioşe de toate felurile.
Folosind făina de migdale vă asiguraţi că primiţi o mulţime de nutrienţi şi din 28 de grame de făină de migale veţi lua 163 de calorii, 14.2 gr grăsime, 6,1 gr proteine, carbohidraţi 5,6 gr, fibre 3 gr, vitamina E, mangan, magneziu, cupru şi fosfor.
Citeşte şi:
Mască de păr cu ulei de ricin: Șase idei pentru un păr lung și puternic
Dulceață de caise. Trei rețete simple pentru un desert sănătos
Vitamina E acţionează ca un antioxidant în organismul tău, iar migdalele o conţin din plin. Aceasta are rolul de a preveni deteriorarea moleculelor dăunătoare care cauzează îmbătrânirea. Mai simplu, migdalele sau făina produsă din aceasta, te ajută să rămâi tânăr.
Am testat făina de migdale în preparate simple, cum sunt fursecurile, prăjitura cu fructe şi tort. Textura blatului nu a fost deloc diferită faţă de cea obişnuită, însă ceea ce a fost diferit a fost cu siguranţă aroma, parfumul deosebit de migdale. Vă recomandăm să încercaţi fără grijă un astfel de desert, căci nu veţi regreta. Va fi gustos şi sănătos şi nu se va găti diferit faţă de metodele clasice, pe care le foloseaţi deja.