Gabriela Dinu Știri 13.09.2022 12:02

Ion Maticiuc: CV, vârstă, biografi, avere, familie – Tatăl lui Codin Maticiuc

Ion Maticiuc: CV, vârstă, biografi, avere, familie - Tatăl lui Codin Maticiuc

Ion Maticiuc este un celebru om de afaceri din România. Acesta este tatăl lui Codin Maticiuc, bărbat cunoscut în showbzizul autohton mai întâi prin viaţa amoroasă zbuciumată din tinereţe, apoi prin rolurile de filmele româneşti pe care le-a şi produs.

Şi, mai nou, datorită acţiunilor sale pe care le întreprinde de mai mulţi ani, strângând bani pentru a construi spitale în România. Mai multe vedete, prieteni şi cunoştinţe, au donat pentru proiectul său, „Spitale publice din bani privaţi”.

Cine este, de fapt, Ion Maticiuc?

Ion Maticuc este foarte mândru de fiul său şi vede în el drept continuatorul perfect al afacerilor sale. Ion chiar şi-a vizitat fiul în timpul unei astfel de acţiuni caritabile şi s-a arătat foarte satisfăcut de fiul său: „Pentru prima oară se descurcă! Cu adevărat muncește! Până acum, marketingul e de el, atât!”, a fost reacția lui Ion Maticiuc.

La acţiunea de care v-am menţionat anterior, Codin Maticuc a strâns în doar câteva ore suma de 100.000 de euro. Despre Ion Maticiuc şi viaţa sa privată nu se ştiu foarte multe lucruri.

Nici despre viaţa personală nu a lăsat să se afle foarte multe detalii, fiind o persoană extrem de discretă. Se ştie despre el doar că a avut o carieră diplomatică de succes.

Date Biografice Ion Maticiuc: înălțime, greutate

Nume complet: Ion Maticiuc
Data naşterii: 1956
Locul naşterii: Bucureşti
Parteneră: –
Greutate: 76 kg
Înălţime: 1,75 m

S-a scris de multe ori că Ion Maticiuc ar fi fost colonel în cadrul SIE, adică Serviciul de Informaţii Externe. Totodată, acesta a fost consilier economic al României la Teheran înainte de 1989, când a avut loc Revoluţia, după care s-a întors în ţară şi a devenit rapid unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din România. Fără să se ştie detalii exacte despre averea lui, care se ridică oricum la zeci de milioane de euro, acesta s-a canalizat pe piaţa imobiliară, precum şi pe cea de produse petrochimice.

Acesta ar mai fi fost implicat în compania de tip offshore denumită Simber Industries, din Insulele Virgine Britanice. Această firmă este implicată de mai mult timp în afaceri în România şi este pe numele lui Ion Maticuc, Codin Maticiuc, precum şi al soţiei fiului său.

Citește și alte CV-uri care te-ar putea interesa:

Fane Vancică
Luis Gabriel
Ionuţ Cercel