Victor Dragodan Utile 24.12.2022 07:27

În ce orașe se găsesc cei mai ieftini carburanți din România. Prețul motorinei și benzinei diferă de la oraș la oraș!

În ce orașe se găsesc cei mai ieftini carburanți din România. Prețul motorinei și benzinei diferă de la oraș la oraș!

Prețul carburanților a scăzut în România în ultimele luni, asta și datorită scăderii prețului unui baril de petrol și a situației economice actuale din România. Dar unde se găsesc cei mai ieftini carburanți din țară? 

Cea mai ieftină benzină din țară este în Harghita

Cel mai mic preț pe care îl putem plăti pentru un litru de benzină este în Gheorgheni, Harghita. Un litru de benzină costă doar 4,00 lei astăzi, în timp ce cea mai ieftină motorină o putem cumpăra la Slobozia, în Ialomița, acolo unde pentru un litru de motorină trebuie să scoatem din buzunar doar 4,24 lei.

În Capitălă prețurile pentru combustibili au scăzut, dar sunt mai mari decât în restul țării, pentru un litru de benzină trebuie să plătim 4,37 lei lei, iar pentru unul de motorină 4,49 lei. În București găsim prețurile cele mai mari, locul doi fiind ocupat de Timișoara unde prețurile sunt de 4,36 lei pentru benzină și 4,47 lei pentru motorină. Topul celor mai scumpi carburanți este completat de Iași, acolo unde un litru de benzină costă 4,37 lei, iar unul de motorină este 4,47 lei.

Citește și: Top 10 cei mai bogați oameni din lume. Ce afaceri au aceștia și ce averi au

Cei mai ieftini carburanți din Europa sunt în Belarus

Prețul cel mai mic pentru benzină și motorină îl găsim în Belarus, țară care nu este membră UE, iar cea mai scumpă benzină o putem cumpăra din Olanda acolo unde pentru un litru trebuie să plătim 7,563 lei. Cea mai scumpă motorină poate fi cumpărată de la pompele din Suedia, acolo unde prețul pentru un litru este de 6,547 lei.

Vecinii bulgari au prețuri similare cu cele din țara noastră, un litru de benzină costă, în medie, 4,27 lei, iar unul de motorină este 4,18 lei. Dintre țările din jurul României cele mai mici prețuri sunt cu siguranță în Ucraină, un litru de benzină este doar 3,416 lei, iar unul de motorină este 3,33.