Gabriela Dinu Știri 12.09.2023 15:25

Ilinca Goia: CV, Varsta, Biografie ocupatie, familie, surse de venit

Ilinca Goia: CV, Varsta, Biografie ocupatie, familie, surse de venit

Ilinica Goia este una dintre cele mai cunoscute şi apreciate actriţe din România, care în prezent joacă un rol important în serialul Lia. Aceasta a devenit celebră după rolul pe care l-a avut în cunoscutul serial Lacrimi de iubire, care s-a difuzat în trecut pe Acasă TV.

Ilinca Goia are 53 de ani, s-a născut pe data de 6 martie 1989 şi a trecut printr-un mariaj eşuat. A fost căsătorită cu Dominici Dembinski, alături de care are un băiat, pe nume Nikita Andrei Dembinski.

Cine este Ilinca Goia şi cum a devenit cunoscută?

Specializată în tainele meseriei pe care o practică, Ilinca Goia a absolvit clasa profesorului Florin Zamfirescu din cadrul Academiei de Teatru şi Film I L Caragiale din Capitală. În acelaşi timp, aceasta s-a pregătit şi în Statele Unite ale Americii, unde a urmat un stagiu intens în cadrul Universităţii şi Teatrului Old Globe, din San Diego.

În producţia Lia – soţia soţului meu, Ilinca Goia o interpretează pe Otilia Bădescu, mama lui Alice, interpretată la rândul ei de Ioana Blaj. Rolul său este cel al unei femei devotate familiei sale, dar care este şi foarte autoritară, rol ce i se potriveşte mănuşă Ilincăi.

„Otilia este o femeie încercată de viață, puternică și autoritară, care a crescut mulți copii, deşi nu toţi ai săi. Cu toate că și-a umplut viața și casa cu mulți oameni… e mai singură decât dac-ar fi locuitorul unei insule pustii… Nu se poate bizui decât pe ea însăși. Scopul său în viață a devenit fericirea fiicei sale și buna creștere a nepoțelului.

Date Biografice Ilinca Goia

Nume complet: Goia Ilinca
Data naşterii: 6 martie 1989
Locul naşterii: Bucureşti
Partener: divorţată de Dominici Dembinski

Deşi este obsedată de control, Otilia este plină de îndoieli, are pusee manipulative și suferințe afective neștiute de nimeni. Sunt multe > în descrierea acestui rol. Cred că protejarea este cuvântul definitoriu pt Otilia și frica de schimbare!”, a detaliat Ilinca Goia cu privire la caracterul personajului căruia îi dă viaţă.

În serialul Lia – soţia soţului meu, au fost distribuite în roluri personaje cu experienţă din lumea filmului românesc, dar şi actori la început de drum: Ana Bodea, Ştefan Floroaica, Ioana Blaj, Constantin Cotimanis. Carmen Ionescu, Alexandru Repan, Dorina Lazăr, Vasile Muraru, Cristina Deleanu, Ioana Flora, Dana Dogaru, Alexandru Bindea, Tina Duceac, Andrei Voicu, Doiniţa Oancea, Alexandru Ion, Oana Zara, Horaţiu Mălăele, Kira, fiica lui Gheorghe Hagi, Vlad Gherman, Alexandru Papadopol, dar şi Rodica Popescu Bitănescu.