Ioana Filipescu Vedete 22.04.2022 10:27

Giani Kiriță: CV, vârstă, înălțime, biografie, afaceri, avere, familie

Gianni Kiriță, veritabilul ”câine” până la moarte, avea să intre în lumea showbizului, după ce a pus punct carierei de fotbalist. Dinamo rămâne în sufletul lui, dar viața merge înainte, fără să mai încalțe, în mod profesionist, ghetele de fotbal.

Giani Kiriță s-a născut în București, pe 3 martie 1997, și de copil a îndrăgit jocul cu balonul rotund, sportul rege. Avea să fie campion cu Dinamo, avea să îmbrace și tricoul naționalei. Apoi, după retragere, lumea showbizului îi arăta un nou drum în viață, din care avea să câștige sume frumușele, mai mari decât fotbaliștii profesioniști din România.

Giani Kiriță, biografie. Cariera de jucător

Giani Kiriță a bifat mai multe echipe în cariera lui, Dinamo București fiind cea mai importantă din Liga 1. Avea să facă și pasul peste hotare, Turcia fiind campionatul care-la atras și care l-a dorit. Samsunspor, Gaziantepspor, Ankaragucu și Bursaspor sunt echpele din ”Semilună” ale căror tricouri le-a îmbrăcat Giani.

A bifat și patru selecții la echipa națională, în perioada 2000-2001.

Avea să încheie cu fotbalul la ACS Buftea, în Liga a 2-a, în anul 2012, iar cariera de antrenor, încercată, nu l-a prins deloc.

Date biografice Giani Kiriță: înălțime, greutate

Nume complet: Giani Stelian Kiriță
Data naşterii: 3 martie 1977
Locul naşterii: Bucureşti
Vârstă: 45 de ani
Greutate: 86 kg
Înălţime: 1,82

Giani Kiriță, avere din showbiz

Giani Kiriță a fost prins în mrejele mondenului. Nu-i este frică de nimic, așa că provocarea i-a venit ca o mănușă.

La Exatlon și-a arătat Giani Kiriță aptitudinile, unde a făcut parte din echipa ”Faimoșii”. A revenit și în al doilea sezon al emisiunii de pe Kanal D, de această dată în calitate de antrenor.

Experiența i-a prins bine din toate punctele de vedere. A dat jos 16 kilograme, dar a încasat 16.000 de euro pe lună! Iar în cel de-al doilea sezon, când a fost antrenor la ”Războinici”, fostul fotbalist a fost plătit cu nu mai puțin de 20.000 de euro pe lună!

Familie, copii

Giani Kiriță a fost căsătorit cu Daniela timp de 15 ani, femeia care i-a dăruit doi copii, Roxana, care are acum 21 de ani, și Marco, 18 ani.

Giani şi Daniela s-au căsătorit în anul 2000, iar nașul de cununie al celor doi a fost nimeni altul decât Cristi Borcea, pe atunci finanțator al clubului Dinamo, unde evolua Giani.

„Nunta am făcut-o din banii pe care i-am primit de la Dinamo pentru titlul de campion câștigat în 2000. A fost o petrecere mare la hotelul București, unde am avut peste 200 de invitați”, povestea Giani despre momentul căsătoriei.

Doar că pe cât de grandioasă a fost nunta, pe atât de urât s-a derulat divorțul, cu reproșuri grave de o parte și de alta.