Ioana Filipescu Vedete 29.12.2022 17:53

Florin Dumitrescu CV. Ce studii are, ce vârstă are, unde a mai lucrat până să devină vedetă și cum arată soția acestuia

Florin Dumitrescu CV. Ce studii are, ce vârstă are, unde a mai lucrat până să devină vedetă și cum arată soția acestuia

Florin Dumitrescu, unul dintre cei trei jurați ai show-ului „Chefi la cuțite” și-a descoperit pasiunea pentru gătit la vârsta de 14 ani,  după ce a văzut o farfurie cu spanac pregătită de un bucătar italian în timpul unei emisiuni culinare.

Chef Dumitrescu este o figură populară în showbiz-ul românesc, mai ales pentru stilul său exploziv, dar nu mulți știu ce studii are acesta sau cine este soția lui.

Florin Dumitrescu, campion național

Florin Dumitrescu s-a născut în București în anul 1987 și a făcut o școală cu profil sportiv, iar din clasa a doua s-a axat pe polo, jucând pentru Steaua. A fost campion național și municipal de câteva ori, în 2002 chiar a primit titlul de Cetățean de Onoare al Sectorului 5.

Chef Florin Dumitrescu nu are studii universitare.

Citește și: Tartă răsturnată cu fructe proaspete ale sezonului

Începuturile lui chef Florin Dumitrescu în bucătărie

În anul 2001 a fost ajutat de tatăl său să se angajeze ca ajutor de bucătar la un restaurant din Capitală unde câștiga 100 de dolari. În doar trei ani a ajuns să gătească foarte bine și să câștige de trei ori mai mult decât mama lui, care avea salariul de 8 milioane de lei. Șase ani mai târziu, în 2007, a decis să plece în Italia pentru a se perfecționa în arta culinară, unde a stat trei ani.

„Lucram în Italia într-un restaurant unde făceam singur 800 de porții de paste: 400 pe prânz, 400 pe cină. Am plecat de acolo și am ajuns într-un hotel unde doar eu și șeful bucătar făceam mese pentru 250 de persoane. Totul ține de matematică și planificare”, a spus Florin.

S-a întors apoi în România unde a devenit Chef-ul unuia din cele mai renumite restaurante din București. El este și autorul a două cărți de bucate – „Gătește cu mine” (2016) și „Românește. Punct și de la capăt” (2019).

chef florin dumitrescu
chef florin dumitrescu

Debutul în televiziune

În anul 2012, Chef Florin Dumitrescu și-a făcut debutul în televiziune, la Pro Tv, cu emisiunea “Masterchef”, avându-i colegi, în calitate de jurați, pe Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu.

În anul 2016, Florin a schimbat emisiunea și postul de televiziune, devenit jurat alături de aceiași colegi în show-ul “Chefi la cuțite” de la Antena 1.

Cine este soția lui Florin Dumitrescu

După patru ani de relație și un copil în vârstă de 1 an, Florin Dumitrescu și Cristina Sima s-au căsătorit în anul 2014, urmând ca în anul 2015 să devină părinți pentru a doua oară. Cei doi s-au cunoscut la restaurantul în care lucra Chef Dumitrescu, unde aceasta venise să facă un material pentru blogul ei. De atunci sunt împreună și au două fetițe minunate, Ava și Mia.

chef florin dumitrescu, alaturi de sotie si copii

Soția lui Florin Dumitrescu este jurnalistă și a lucrat pentru o revistă de modă din România, iar în prezent este autoarea blogului Cristina Sima Beauty Blog. Cristina a demonstrat și ea că poate reuși în arta gastronomică și a urmat un curs de gătit dulciuri raw-vegan.

Fetițele celor doi deja împărtășesc și ele pasiunea pentru gătit cu tatăl lor și îl ajută la prepararea deserturilor.